• Zeeburgia O9-3 - Altius O9-1
  Het was weer zaterdag. Een uiterst vroege onderneming deze keer om 8.00 uur aanwezig in Amsterdam om, om 8.30 uur te beginnen aan de wedstrijd. Zeeburgia is bekend om een uitstekende jeugdopleiding. Onderschatting was dus niet mogelijk.

  Dat Zeeburgia een goede ploeg heeft werd snel duidelijk. Een fysiek sterke ploeg, maar ook enorm voetballend vermogen. Wat hadden de jongens het er moeilijk mee.
  De score liep snel op naar 4-0. Pas toen kreeg Altius ook wat in te brengen. Een vrije trap werd door Ties prima in de goal geschoten! Die vervelende 0 was van het scorebord af.

  Helaas lukte het Altius niet om de lijn door te trekken. Korte periodes van prima voetbal, samenwerking en individuele acties werden afgewisseld door verkeerd positie kiezen en een afwachtende houding. Jammer, want als de sterke lijn een constante factor wordt zit er veel meer in.

  Na de goal van Ties volgde er wederom een aantal goals van Zeeburgia, tot aan de 9-1. In de periode daartussen werd er nog een kans van Thijs H. om zeep geholpen, door een harde, niet door de beugel kunnende overtreding van achteren. Deze actie was eigenlijk een zeer duidelijk voorbeeld van het verschil tussen Altius en Zeeburgia. Onverzettelijkheid, zo nu en dan over de schreef, maar wel een “over mijn lijk” mentaliteit.

  Na de 9-1 was het de beurt aan Romen. Een prima actie zorgde voor een 1-tegen-1 situatie met de keeper en ook de keeper werd uitgespeeld. Daarna was het een koud kunstje en Romen maakte de 9-2.

  In de laatste 10 minuten van de wedstrijd hebben de jongens laten zien mentaal sterk te zijn. Nog even 10 minuten alles op alles. In die 10 minuten viel ook de 9-2, maar helaas ook nog de 10-2 en de 11-2, maar de jongens gaven niet meer op en bleven strijden.

  Ondanks een zo teleurstellende wedstrijd zijn er veel zaken waar de jongens trots op mogen zijn! Een tegenstander die simpelweg sterker was. Slimmer in het gebruik van “uitballen” en meer rust aan de bal.

  Complimenten voor het team, zeker de laatste 10 minuten waarin er weer de echte strijd getoond werd.

  Thijs B. had vandaag weer vele reddingen en een aantal fantastische uittrappen. Keepend wordt Thijs met de week sterker!

  Sergio fel in de duels goed zijn positie bewakend. Een aantal goede passes en het goed bewaren van overzicht!

  Thijs H. speelt liever in de aanval, maar een groot deel van de tweede helft speelde hij achterin. No nonsens verdedigen was het gevolg. Iedere bal die richting hem kwam werd weg gewerkt, over de zijlijn, bal naar voren of hoe dan ook.

  Jesse H. sterk aan de bal, veel schietend richting de goal, maar niet gelukkig in de afronding.

  Jesse E. weer vol energie! Overal te vinden, veel duellerend en als kleine man een krachtpatser.

  Ties met de vele dribbels en goede passes. Wederom een goal, maar ook verdedigend veel werk verricht. Grote jongens schrikken van een aanstormende Ties.

  Romen wederom met fabelachtige acties en kapbewegingen. Ook een goal waarbij de tegenstander heb complimenteerde, zo’n rust voor de goal!

  Twan wederom hard werkend. Veel duels winnend. Ook Twan ondervond hinder van wat overtredingen en heeft een tijdje met pijn aan zijn voet rondgelopen. Klasse dat je doorging!

  Helaas ondanks het harde werk van de jongens en de ook goede fases in de wedstrijd, wederom een teleurstellend resultaat. Het is nu belangrijk om de koppies omhoog en in dezelfde richting te houden en volgende wedstrijd vol ervoor te gaan. Hard strijden met elkaar, dat is het devies!