• Wim Bode-toernooi Groot Voetbalfeest!

  Al sinds oktober 2017 was het organisatieteam bezig geweest met de voorbereidingen voor het legendarische Wim Bodetoernooi. Na overleg met Altius was gekozen het te houden op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei, de dagen direct na Hemelvaart. Enthousiast reageerden alle clubs op de uitnodiging, wat resulteerde in een groot internationaal gezelschap, bestaande uit Italianen, Belgen, Engelsen, Welshmen en uiteraard Nederlanders. Het toernooi werd alweer voor de 20ste keer georganiseerd, waarvan voor de zesde keer bij Altius.

  Dit keer werd het een echt meerdaags voetbalfeest met o.a. een foodplein (dank aan rugbyclub Hilversum voor het gebruik van hun plein!) en een diskjockey. De organisatie was druk met onder andere het ontwerpen van een programmaboekje, het maken van een speelschema, aanschaf van de bekers, het bedenken van een bijzonder kadootje voor alle teams, het regelen van de catering en het benaderen van scheidsrechters, en nog veel meer. Dit alles werd mede een succes dankzij de hulp en inzet van vele vrijwilligers.

  Vrijdag 11 mei 2018.
  Het was prachtig zonnig weer op de eerste dag en dat betekende een uitstekend begin. De velden en de accommodatie lagen er prachtig bij. Vanaf vier uur ‘s middags druppelden de teams binnen en vanzelfsprekend werd Loes Bode als eerste begroet. Loes is ongekend populair bij onze gasten, veel teams kennen haar inmiddels al een aantal jaren. Het foodplein was sfeervol ingericht en de muziek schalde uit de luidsprekers. Om half vijf opende Tom Verdam het toernooi en om vijf uur gingen de eerste wedstrijden op veld 1 en 2 van start. Alle ploegen speelden die vrijdag al twee wedstrijden.

  Tijdens en tussen de wedstrijden door was het gezellig druk rondom de velden en op het foodplein. Diskjockey Bram zorgde met zijn vrolijke noten voor een goede sfeer, Mick en zijn team maakten heerlijk eten en Hans, Arjan en Roy laafden de dorstige kelen. Na de wedstrijden van vrijdag konden we trots constateren dat Altius op het eigen toernooi een uitstekende indruk maakte; op dat moment stond het gedeeld eerste in de poule!

  Zaterdag 12 mei 2018
  Ook op zaterdag liet de zon zich weer van zijn beste kant zien, toch een meerwaarde voor het toernooi. Rond de klok van half twaalf begonnen de eerste wedstrijden van die dag.

  De sfeer op het foodplein en langs de velden was opnieuw uitstekend. Deze dag moesten de heren nog twee groepswedstrijden en een finalewedstrijd voetballen. Altius pakte drie punten en ging voor de laatste poulewedstrijd samen met Lewenborg met zeven punten aan kop in de poule. Lewenborg won met 2-0 van Altius en werd daarmee eerste in de poule. Tegenstanders in de finale waren de Belgen van Overmere, die het toernooi uiteindelijk wonnen. Altius verloor de wedstrijd om derde plaats tegen Real Sranang uit Amsterdam en werd uiteindelijk knap vierde.

  Alle voetballers keken mede dankzij de uitstekende scheidsrechters terug op een zeer sportief toernooi. Na de finale werden alle voetballers naar het foodplein gedirigeerd voor de prijsuitreiking. Wethouder Wimar Jaeger was bereid gevonden deze taak op zich te nemen, geassisteerd door een stralende Loes Bode. Na een mooie inleiding werd begonnen met de uitreiking van de Fair Play Cup, die naar Crystal Palace ging. Vervolgens werd elk team vanaf de 10de naar de 1ste plaats naar voren gehaald om zijn prijs op te halen. Elke aanvoerder mocht zijn zegje doen en veelal kreeg de club Altius alle credits voor het fantastisch georganiseerde toernooi. Iedereen had enorm genoten. Altius zit voorgoed in hun hart!

  Bedankt allemaal
  De organisatie wil langs deze weg nogmaals alle vrijwilligers van Altius bedanken voor de enorme werklust die iedereen heeft getoond. Het heeft allemaal bijgedragen aan een onvergetelijk XVIste Wim Bode Toernooi: barpersoneel, muziek, catering, scheidsrechters en iedereen die voor of achter de schermen heeft meegewerkt aan dit evenement: heel hartelijk dank allemaal!

  En wie weet tot ziens in 2019 bij Cuaco Vets in Londen, bij Real Sranang in Amsterdam in 2020 of bij de Belgen in Overmere in 2021??.. wordt vervolgd!