• Waterwijk O9-2 - Altius O9-1
  Een late wedstrijd deze keer. Spelen om 11.00 uur, dat zijn de jongens niet gewend. Er werd gespeeld tegen Waterwijk in Almere. Een prima grasveld was het toneel voor deze wedstrijd.

  Altius begon redelijk aan de wedstrijd. De tegenstander was sterk, maar de jongens kwamen goed mee. Sterker, de eerste goal was voor Altius! De vanaf het begin af aan uitstekend keepende Thijs B. trapte de bal snel uit zijn handen naar Thijs H. Deze rondde de bal netjes af voor een 0-1 stand.

  Lang konden de jongens niet genieten van de voorsprong. Een Waterwijker kreeg te veel ruimte en kon aanleggen voor een schot dat onhoudbaar was. 1-1.
  Snel hierna viel ook de 2-1 van Waterwijk.

  Maar wederom was het Thijs B. met een snelle uittrap die iemand 1-op-1 met de keeper zette. Deze keer was het aan Romen de beurt om de goal te maken. 2-2.
  Na een goede pass van Sergio kon Romen weer 1-op-1 met de keeper komen, maar wilde te snel afronden. Helaas bleef het dus nog 2-2 staan.

  Weer kon Waterwijk op voorsprong komen verdedigend mistte het hele team scherpte. 3-2. Toch rechtte Altius weer de rug. Een kiezelhard schot van Thijs H. spatte uiteen op de lat. Jammer. Of nee, toch niet! De bal vloog hoog de lucht in en Ties timede de bal perfect! Bij het contact met de grond, was er direct contact met de voet van Ties voor de 3-3! Wat een timing en controle!

  Helaas raakte Altius daarna nog meer in de verdrukking. De scherpte werd nog minder en de ruststand werd 5-3 voor Waterwijk.

  Na rust liep Waterwijk razend snel uit. De fut bij Altius leek op. Geen concentratie, niet voor elkaar willen lopen. Opgeven in duels. Dit was men niet gewend van de jongens. Pas na de 13-3 wist Altius weer wat terug te doen. Romen die goed oplette toen de verdediging van Waterwijk de bal rondspeelde kon onderscheppen en afronden voor de 13-4.

  Hierna viel ook de 14-4. Maar het slotakkoord was voor Ties, die op bijna identieke wijze als Romen de 14-5 maakte.

  Een off-day zullen we het maar noemen. De eerste helft ging het qua stand nog gelijk op, maar ook toen was Waterwijk al wat sterker. De tweede helft viel het team uiteen. Dat na zulke mooie wedstrijden tegen SDO en Victoria, waarbij het team juist voor elkaar bleef strijden. Waar was die passie en strijd gebleven?

  Een tegenstander met grotere, sterkere en slimmere jongens. Daartegenover had het zelfde moeten staan als afgelopen weken. Helaas lukte dat niet. Iets om van te leren, maar ook om snel te vergeten. Volgende week kans op revanche!

  Maar bedenk ook, Ajax en Feyenoord hadden ook een off-day dit weekend ;-)