• WAT EEN WEDSTRIJD!!!
  Een goede anderhalve week werden wij als Altius MO19-1 gevraagd om een oefenwedstrijd te spelen tegen een Oranje Talententeam. Na even kort hier over na gedacht te hebben (ongeveer 2 minuten) is er besloten om op deze mooie uitdaging in te gaan.

  Een hele mooie gelegenheid voor onze dames om zich te meten met speelsters van niveau hoofdklasse en soms zelfs nog hoger. (Borrusia Mönchengladbach)

  Onze tegenstandsters kwamen ´s-middags al bij Altius om zich voor te bereiden op de wedstrijd en deden ook nog maar even een ´korte´ training erbij.

  Om ons een beetje beter voor te bereiden op de wedstrijd werd deze training vooraf bestudeerd en deels gefilmd.
  De conclusie was simpel: hele goede speelsters maar als team nog niet helemaal op elkaar ingespeeld, heel misschien was een stuntje mogelijk?

  Onze dames kwamen rond tien voor zeven het veld op voor een goede warming up waarna de wedstrijd om iets over half acht kon aanvangen. Nog steeds zonder de geblesseerde Ashley en de afwezigen, Maaike, Meike en Charlotte begonnen we met de inmiddels vaste opstelling. Féline op goal, Nikki, Jasmijn centrum en als backs Cheyenne en Maxime. Pauline, Keetje en Annelotte middenveld en Luna, Yrsa en Raffaella weer voorin. Robbin en Sophia waren weer uit VR2 gehaald als versterking.

  Na nog een mooi fotomomentje klonk het aanvangssignaal van scheidsrechter Richard en we waren begonnen!
  En wat schetste de verbazing? De eerste de beste aanval werd meteen door onze dames tot een doelpunt gepromoveerd, Pauline de maakster na een mooie aanval.

  Zou het dan toch kunnen? Vooraf werd gevreesd voor een zeer grote uitslag maar nu stonden we opeens op voorsprong. Een klein half uur hielden we heel goed stand en konden we gewoon met deze tegenstander meevoetballen.

  Mooie aanvallen gezien, een solide verdediging met Nikki als sterk spelende laatste man. Goede spelende backs (Maxime en Cheyenne en Sophia) tegen hele snelle buitenspelers. Een fanatiek slidende Annelotte. Raffaella sleurend in de spits, Yrsa en Luna flitsend langs hun tegenstanders. Keetje, Robbin en Pauline bikkelend op het middenveld. Jasmijn die mooie duels uitgevocht met de spitsen en een werkelijk uitblinkende Féline in de goal. Heerlijk om deze eerste helft te zien.

  Helaas was de stand bij de rust 1-4 na onder meer een (terechte) penalty tegen waarbij de bal een Altius hand beroerde. Dit is al wel de derde tegen in de laatste drie wedstrijden…

  In de rust, onder het genot van een AA-tje de dames in de kleedkamer gecomplimenteerd met deze geweldige eerste helft. Nu nog maar 45 minuten volhouden.

  En dat deden onze dames dan ook. Maar deze tegenstanders waren echt wel een klasse beter en we kwamen er eigenlijk niet echt meer aan te pas. Er werd gebikkeld en geknokt voor wat we waard waren maar het was wachten op meer tegendoelpunten. En die vielen met enige regelmaat dan ook.

  Hier en daar nog een voorzichtige counter van onze kant, waarbij we misschien nog wel een keertje hadden moeten scoren. Dit lukte dus net helaas niet maar van de 1-5 naar de uiteindelijke 1-10 eindstand was het een genot om jullie op dit niveau te zien voetballen. Top gedaan meiden!!

  En nu volgt zaterdag de volgende uitdaging: ’t Gooi MO 19-2 dus. De leiders in onze competitie. Als we dan weer zo spelen… Wie weet. Tot zaterdag allemaal. 15.00 aanvang 14.15 verzamelen.