• Waarom belonen we onszelf niet ?!?!
  Al voor de tweede keer in dit seizoen mochten we voor een uitwedstrijd naar de buren van ’t Gooi, nu niet voor de competitie. De eerste keer eindigde de wedstrijd in een grote nederlaag (6-1) en tot op heden hadden de buren alles nog gewonnen.

  En daar wilden wij dus deze keer verandering in gaan brengen. Nog steeds zonder Ashley en Charlotte vanwege blessures en ook deze keer zonder de vaste linksback Cheyenne stonden wij keurig om 15.00 klaar op het veld. Alleen ontbrak de scheidsrechter nog..

  Een vervanger waas niet direct gevonden zodat we met een klein kwartier vertraging begonnen in de volgende opstelling: Raffaella deze keer als keepster. Achterhoede; Maxime, Nikki, Jasmijn en Annelotte, middenveld; Keetje Pauline en Robbin. Voorin Yrsa op links, Luna op rechts en Féline in de spits. Meike en Maaike waren de wissels.

  Na de goede prestatie van de woensdag ervoor waren onze dames supergemotiveerd om een mooi resultaat te behalen tegen ’t Gooi. Helaas het liep allemaal even wat anders. De wedstrijd begon en we waren zeker in de eerste twintig minuten gewoon niet scherp genoeg.

  Verdedigend liep het niet, middenveld werd slechts zelden bereikt en de aanvallers van ‘t Gooi liepen regelmatig door onze achterhoede. Raffaella werd dan ook twee keer gepasseerd in deze periode. Tijd voor wat omzettingen dus. Robbin ging naar linksachter en Annelotte schoof door naar voren.

  En dat werkte. Vanaf een minuut of 20 a 25 werd Altius langzaam sterker en dat resulteerde in gevaarlijke schoten van o.a. Maaike en een open kans van Yrsa. Maar alles ging of naast of de keepster hield de ballen goed uit haar doel. De resterende periode tot de rust ging verder gelijk op waarbij Altius de licht betere ploeg was maar waar het steeds oppassen bleef voor de gevaarlijke counters van ’t Gooi.

  In de rust alle puntjes nog even op de i gezet onder het genot van een lekker glaasje limonade. De opdracht was even simpel als lastig; minimaal twee keer scoren voor een punt.

  Maar onze dames geloofden er in en na een minuut of tien besloot Pauline maar eens om op de goal te schieten. De keepster van ’t Gooi heeft de bal zelfs niet gezien, alleen maar gehoord want de bal vloog schitterend via de onderkant van de lat in de goal! 1-1 dus en met nog een half uur te spelen was het geloof in een goed resultaat volledig terug.

  We bleven drukken en kansen creëren, veel over de rechterkant met Luna, Keetje en Yrsa. Maar ook over links weren we regelmatig gevaarlijk via onder meer Meike, die een paar goede schietkansen kreeg maar het vizier niet op scherp had staan (iets te veel last van de sushi?)

  En als je zelf niet scoort…. Dan doet de tegenstander het wel. Als hadden ze hier de hulp voor nodig van de scheidsrechter want die gaf een penalty aan ’t Gooi na een duel waarbij Jasmijn haar tegenstandster niet of anders toch héééél licht raakte. De strafschop werd onberispelijk raak geschoten en hiermee werd ook meteen het heilige vuur gedoofd. De laatste paar minuten gingen voor bij en zo eindigde deze wedstrijd in een 3-1 nederlaag.

  Na de wedstrijd van afgelopen week had ik op iets meer gehoopt maar verwijten kan ik niemand iets. Jullie hebben allemaal weer goed gespeeld en hard gewerkt. Jammer maar zaterdag volgt alweer de volgende wedstrijd.

  We spelen thuis om 10.00 uur tegen de meiden van KDO MO 19-1. Een op het oog gelijkwaardige tegenstander. Graag iedereen om 09.15 aanwezig, behalve Jasmijn die om 09.00 uur verwacht word met de was tas en koekjes (haha)

  Woman of the match is deze keer Raffaella geworden. Na een aarzelende eerste twintig minuten gewoon goed gekeept !!


  Topscoorders per 28-10 (en we hebben al weer een nieuwe lijstaanvoerder)

  Pauline 2 (+1 oefenwedstrijd)
  Luna 2
  Raffaella 2
  Yrsa 2
  Annelotte 1
  Charlotte 1
  Maxime 1
  Nikki 1
  Robbin 1