• Victoria O9-2 - Altius O9-1
  Een regenachtige zaterdagochtend was het decor voor de tweede bekerwedstrijd van Altius O9-1. Er werd gespeeld tegen een sterke tegenstander, winst tegen SDO en een kleine verliespartij tegen Huizen. We wisten dus wat er te wachten stond.

  Altius kwam niet lekker uit de startblokken. Wat onzorgvuldigheden en een aantal keer te laat in de duels. Niet de eerste keer dat de jongens niet geheel scherp begonnen. Helaas had dit deze keer een vrij snelle 0-1 en 0-2 tot gevolg.

  Na de eerste kleine pauze kwamen de jongens feller uit de start blokken en de knop was duidelijk omgezet. Helaas viel er ook deze keer een goal aan de verkeerde kant. Maar dat was een teken voor Altius om nog een stapje extra te zetten. De goed oplettende Jesse H. onderschepte een bal dicht bij de goal van de tegenstander en rondde dan ook snel af. 3-1.

  Daarna bleef Altius doorgaan. Twan kreeg de bal aan de zijkant van het veld en begon aan een rush. 1, 2, 3, 4 man konden Twan niet afstoppen zo kwam hij 1-op-1 met de keeper en rondde uit een moeilijke hoek af! Wat een actie, wat een doelpunt!!

  Helaas kon Altius de lijn niet direct doortrekken want er viel een tegen treffer. Daarna wist Jesse H. de bal weer te onderscheppen om op bijna identieke wijze de 4-3 te maken.

  Het leek wel een pingpong wedstrijd want ook nu wist Victoria weer tegen te scoren waardoor de stand op 5-3 kwam. Altius was hier en daar niet scherp bij balverlies en dit zorgde voor onnodige kansen voor Victoria.

  Maar na zoveel tegenslagen bleven de jongens alles geven! Thijs H. zette zeer goed druk op de tegenstander en wederom kwam de bal bij Jesse H. en ook deze keer wist Jesse keurig af te ronden, top! 5-4.

  Daarna wist Altius door te pakken. Het veld werd goed breed gemaakt waardoor Thijs H. wat ruimte kreeg en de bal goed afrondde om de terechte gelijke stand op het bord te zetten. 5-5!

  Maar Altius was nog niet klaar! Wederom was het aan Jesse de beurt om de bal goed te onderscheppen, een mooie actie waarmee hij de keeper omspeelde en de bal rustig in de goal kon leggen! Na een wedstrijd met zoveel tegenslagen toch nog op voorsprong komen. Wat een karakter van dit team!

  Victoria speelde hierna alles of niets en wisten helaas toch nog een goal te maken. Dit werd dan ook de eindstand 6-6. Misschien had Altius wel iets meer verdiend, zeker gezien de enorme passie en inzet.

  Om als team een 3-0 achterstand uiteindelijk om te buigen moet je karakter tonen. Veel teams zouden hun koppie laten hangen maar deze jongens niet! Strijd, samenwerking, mooie acties zorgden voor een wedstrijd waar je je blik geen seconde van mocht afwenden!

  Volgende keer proberen met elkaar nog wat scherper te zijn in balbezit en de omschakeling, maar met dezelfde passie en strijd!

  Ook deze wedstrijd lieten alle jongens weer zien wat ze konden!

  Thijs B stond als keeper weer zijn mannetje. Enkele fantastische ingrepen en mooie reddingen. Enorm belangrijk is Thijs bij de opbouw van dit team en dat doet hij uitstekend!

  Jesse E de altijd hard werkende! Steeds weer komt hij in de duels, speelt de bal keurig af en probeert zelf weer vrij te komen. De tegenstander wordt gek van hem!

  Twan met de mooiste dribbel van de wedstrijd. Maar zijn grootste kwaliteit is natuurlijk het eeuwige lastigvallen van de tegenstander en de altijd goede en stevige duels!

  Sergio die steeds goed positie koos. Nu proberen in de duels nog iets meer te durven, iets feller zijn, dan zal zijn kwaliteit nog beter te zien zijn!

  Romen de klasse straalt er in de dribbels van af! Soms op de verkeerde plek, maar o zo vaak op de goede plek waardoor hij “man meer” situaties creëert voor het team en vervolgens goede passes!

  Thijs H die steeds meer went aan het kleinere veld. Goed in de duels, sterk aan de bal, steeds meer samenspelend. Als beloning een prima goal!

  Jesse H. scorend belangrijk, maar in het druk zetten zo mogelijk nog belangrijker! De aanjager van het team, zodra hij de bal heeft raakt hij hem niet meer kwijt. In de eerste 10 minuten ongelukkig in de afronding, bal op de paal en enkele keren door de keeper gestopt, hij werd er gek van!

  Last but not least, Ties. Een enorme drive waardoor hij veel duels wist te winnen. In de eerste wedstrijd van het officiële seizoen voor Ties liet hij zien niet stil gestaan te hebben. Goede passes, mooie dribbels en tomeloze inzet!

  Op naar volgende week. Hopelijk met even veel passie en nog iets beter voetbal, dan wordt het weer een wedstrijd om van te smullen!