• TOV O9-1 - Altius O9-1 Oefenwedstrijd
  De tweede wedstrijd van 2018. Vorige week een verliespartij tegen SDO in een gelijk opgaande wedstrijd. Die middag nog een intern toernooi in een leeftijdscategorie hoger. Tegen de O11-6, O10-2, O10-3 en O10-4, slechts een verliespartij en dat in de laatste minuut van de wedstrijd tegen de O10-2. De overige wedstrijden werden gewonnen. Een mooie prestatie!

  Vandaag stond de wedstrijd tegen TOV O9-1 op het programma. Toevallig zit TOV ook bij Altius in de competitie en was het dus een mooi voorprogramma op de competitie. Thijs H was helaas afwezig.

  Vanaf de aftrap leek de wedstrijd gelijk op te gaan. TOV bleek een sterke ploeg en door wat onoplettendheden aan Altius-zijde stond het na verloop van tijd 2-0 voor TOV.

  Aan de bal liet Altius goed voetbal zien, mooie combinaties, goede acties, maar zeer ongelukkig in de afronding. In de oude versies van FIFA was een veelgenoemde uitspraak: “Die paal heeft het zwaar te verduren”, die uitspraak zou bij deze wedstrijd zeer goed passen.

  Uiteindelijk was het geluk daar wel voor Altius. Een vlammend schot van Jesse H stuitte van de keeper af. De zeer oplettende Romen kon opvangen en op mooie wijze afronden. 2-1.

  Ook hierna was Altius op meerdere momenten onoplettend en niet sterk in de duels. Tegen een sterke ploeg als TOV kan je, je dat niet veroorloven. Al snel stond het dan ook 4-1.

  Ook nu liet Altius zich niet kennen. Jesse H wist de bal hard en hoog in de goal te schieten om de stand terug te brengen op 4-2. Maar ook nu wist Altius niet door te drukken. De 5-2 volgde snel. Weer een klap. Zou Altius dit nog kunnen verwerken? Steeds terugkomen, maar snel weer verder achter komen, veel teams zouden wanhopig worden.

  Dit team niet! Met passie, strijd en plezier wist Altius de wedstrijd helemaal om te draaien!

  Twan die na zijn wissel voorin kwam te spelen, zette na balverlies in de opbouw snel druk. Won sterk zijn duel en rondde snoeihard af! Onhoudbaar voor de keeper! 5-3.

  De tweede helft begon. De jongens hadden in de rust zelf veel verbeterpunten genoemd. Het moest samen gaan gebeuren!

  Sterk uit de rust komen zou het grootste understatement van 2018 zijn. Altius wervelde over het veld. De tegenstander kreeg geen seconde tijd om adem te halen. Bijna geen bal kwam meer voorbij de middenlijn en als dat wel gebeurde werd dit vakkundig opgeruimd door het gehele team.

  Om nog maar eens een cliché erin te gooien. Altius speelde met het mes tussen de tanden, op het scherpst van de snede.

  Ook aan de bal liet Altius zich van de goede kant zien. Thijs B speelde met een mooi lopje Jesse H in. Deze opende de bal naar Twan. Na de bal opgewipt te hebben schoot Twan de bal de diepte in. Net te diep, maar Jesse H liep goed door. Hierdoor waren de verdedigers en de keeper in paniek. Een vuurpijl was het gevolg. Jesse H lette het beste op. Op zeer knappe wijze, hoog in de lucht, wist Jesse de bal vol te raken en mooi te scoren. 5-4. Een doelpunt met een prachtige opbouw!

  Snel hierna volgde ook de 5-5. Een opbouw moment van TOV. Hun beste man aan de bal. Jesse H, Twan en Thijs B omsingelden deze speler. Gaven hem geen optie en dus besloot hij te gaan lopen met de bal. Uiteindelijk wist Thijs de bal af te pakken en kon richting goal. Niet een keihard schot, maar een prachtige geplaatste bal in de verre hoek. De rust zelve, geen zenuwen, maar een ijskoude doelpunten maker. Thijs bracht de stand op 5-5!

  Een van de weinige momenten dat TOV voor de goal van Altius kwam in die tweede helft zorgde voor de 5-6. Romen, de keeper in de tweede helft, onderschepte de bal. Razend snel trapte hij de bal naar voren. Over alles en iedereen heen, precies in de loop van Jesse H. Een een-op-een situatie. Jesse rondde deze bal vakkundig af en bracht Altius hiermee voor het eerste deze wedstrijd op voorsprong.

  Het woord was nog steeds aan Altius. Door op een goede manier positie te kiezen, werd het TOV onmogelijk gemaakt om op te bouwen. De keeper probeerde de bal weg te schieten, maar schoof de bal in de voeten van Jesse H. Wederom had Jesse alle ruimte en tijd om te scoren. Zoals we inmiddels gewend zijn, rondde Jesse de bal dan ook goed af! 5-7!

  Alsof Altius nog niet genoeg achter elkaar gescoord had, volgde er nog maar eens een doelpunt. Twan die nog maar eens druk zette in de opbouw zorgde ervoor dat Jesse H de bal kon opvangen. Niemand zag het aankomen. Het kon ook eigenlijk niet. Hoe hij het deed, deed hij het, maar Jesse schoot, zonder te kijken, uit de draai, precies geplaatst de bal in het verre “zijnet” van de goal. Het gevoel van een echte spits, altijd wetend waar de goal is. 5-8!

  Helaas kwam toen de fase van zelf overschatting. Met z’n allen naar voren, vergeten te verdedigen. Een lesje dat Altius al vaker heeft moeten ondergaan. Op de counter kon TOV twee keer scoren en kwamen zij weer dichterbij. 7-8.

  Na weer een goed geplaatste lange bal van Romen, kon Jesse H aanleggen voor een schot. De keeper wist deze, weliswaar met moeite, te redden. Sergio was goed doorgelopen en met resultaat! Hij kon de bal in twee keer de goal in werken. 7-9!

  Het slotakkoord was aan TOV en de eindstand werd 8-9. Een prachtige wedstrijd. Een lust voor het oog. Mogen we spreken van een wonder? We doen het gewoon. Het wonder van Baarn vond plaats! Van een eerste helft met veel pech (de drie coaches waren de tel kwijt hoe vaak het houtwerk geraakt was), met een ruime achterstand tegen een sterke tegenstander, naar een laatste ,ongeveer 25 minuten, van wereldklasse van Altius-zijde. Een wedstrijd op deze manier omdraaien verdiend alleen maar lof. Een teamprestatie die zijn weerga niet kent. Aanvallen waarin de bal steeds maar een of twee keer geraakt werd, waren geen uitzondering.

  Naast een teamprestatie liet iedere speler weer zien over klasse te beschikken.

  Ties die niet altijd gelukkig was in zijn acties, onderscheidde zich door tomeloze inzet. Strijdlust, passie en plezier straalt hij uit!

  Jesse E de eeuwige strijder. Ieder duel vliegt hij in, aan de bal goede passes en leuke acties. Ook hier veel plezier, passie en strijdlust.

  Sergio de harde werker, de coach in het veld. Verdedigend weer erg belangrijk en door veel inzet ook nog een goaltje meegepikt!

  Thijs B had als keeper weer enkele belangrijke passes in de opbouw en liet zich dus weer gelden als de keepende laatste man. Ook een prachtige goal van zijn gouden linker!

  Romen die zijn verborgen talent als keeper vandaag maar eens liet zien. Het veld is een speeltuin, waarin hij vrolijk dartelt en tegenstanders voorbij speelt.

  Jesse H in de eerste helft ongelukkig. De paal en de keeper stonden hem in de weg. Het woord opgeven kent Jesse niet. In de tweede helft kon hij weer een aantal prima goals op zijn naam schrijven en ook in het druk zetten en de passing was Jesse erg belangrijk!

  Last but not least Twan. Na een vervelend incident met een bal op zijn oor, liet Twan zich weer eens als vanouds zien. Duellerend, druk zettend, strijdend, scorend, assisterend. De motor van het team vandaag. De tegenstander werd helemaal gek van hem, want overal kwamen ze Twan tegen en nooit kwam Twan zonder bal uit de strijd.

  Een topwedstrijd!