• sv Baarn O9-2 - Altius O9-1
  De eerste competitie wedstrijd van de voorjaarscompetitie werd een wedstrijd uit bij sv Baarn. Altius had een zeer mooie voorbereiding achter de rug. Een verliespartij in een spannende pot tegen SDO, een mooi intern toernooi, een wedstrijd met twee gezichten, maar een mentaal oppeppertje voor het team tegen TOV en tenslotte een prima pot tegen OSM. Kortom, Altius was klaar voor de competitie.
  Thijs B was helaas ziek en kon daardoor niet meespelen.

  Altius begon de wedstrijd voortvarend en nog voordat er met de ogen geknipperd kon worden lag de bal al achter de keeper van Baarn, door een prima schot van Thijs H. 0-1.

  Al snel daarna veroverde Twan de bal van de voorhoede speler van Baarn. Een mooie actie langs de lijn volgde. Twan behield goed het overzicht en vond Romen die helemaal vrij stond voor de goal. Voor Romen was dit een koud kunstje en het werd 0-2.

  De 0-3 volgde snel. Thijs H veroverde de bal op het middenveld en punterde de bal van grote afstand mooi de goal in.

  Op nieuw probeerde Baarn op te bouwen. Jesse H zette uitstekend druk en veroverde de bal en speelde deze door naar Romen. Romen kon aanleggen voor zijn tweede en deed dat ook. 0-4.

  Altius had de smaak van het druk zetten te pakken. De 0-5 was een teamprestatie, met zijn allen werd er naar voren toe druk gezet. Hierdoor kreeg Jesse H de bal en rondde deze prima af.

  Ook de 0-6 viel nog in het eerste kwart. Thijs H dribbelde een bal vanaf de zijkant van het veld in en haalde verwoestend uit.

  0-6 bij de eerste pauze. Wat rest er dan nog. Goed op je positie blijven, samen blijven werken, blijven voetballen, niet te veel alleen op avontuur, het spelletje blijven spelen dat je in het eerste kwart ook deed. Zou de ploeg dat op kunnen brengen? Dezelfde scherpte?

  Helaas was dat niet het geval. Nog steeds was Altius de sterkere ploeg, maar niet meer een echt team. Iedereen liep voor zichzelf, voetbalde voor zichzelf. Dat terwijl het team juist bewezen heeft samen fantastisch te kunnen voetballen. In het tweede kwart werd er dan ook minder goed gevoetbald, maar ook minder gescoord.

  Slechts een keer wist Altius het net te vinden en dat was notabene een verdediger. Twan wist een afvallende bal aan te nemen en met links schoot hij de bal zeer fraai achter de keeper van Baarn. Zo was de helft van de wedstrijd voorbij en stond het
  0-7 in het voordeel van Altius.

  In de tweede helft herpakte Altius zich enigszins en liep weer snel uit. De 0-8 van Ties was weer een prima schot! De 0-9 viel uit een scherp aangesneden corner van Jesse H en belandde via een verdediger in eigen goal.
  De 0-10 viel uit het druk zetten van Altius en Ties rondde de bal keurig af!

  Altius had de weg tijdelijk teruggevonden. Het voetballen ging weer even makkelijk. De ploeg begon zichzelf te overschatten en vergat weer de posities goed te bewaken. Door de grote ruimtes die Altius weggaf wist Baarn de 1-10 te maken.

  Thijs H won sterk een duel en behield zo de bal. Een fantastische pass tussen verschillende spelers door belandde bij Jesse H, welke deze kans niet onbenut liet. 1-11.

  Maar hierna scoorde Baarn weer en werd het 2-11. Altius was nog niet wakker geschud en de 3-11 volgde snel.

  De laatste goals waren toch weer voor Altius. Thijs H rondde wederom een bal heel mooi af voor de 3-12. Een scherpe voorzet van Sergio werd van richting veranderd door een verdediger en zorgde voor de 3-13.

  Het slotakkoord volgde. Sergio gaf een goede pass op Thijs H, welke zijn zoveelste goal van de wedstrijd maakte. 3-14. Een grote uitslag.

  Een overwegend goede wedstrijd van Altius, dat zeker de eerste 10 minuten zeer mooi voetbal liet zien. Daarna zakte het niveau een beetje weg. Voor de komende wedstrijden is het belangrijk het hoge niveau van de eerste 10 minuten vast te houden.

  De spelers hebben weer een prima prestatie geleverd en zetten de goede lijn van na de winterstop voort.

  Sergio keepte in de eerste helft, had weinig te doen, maar wat hij deed, deed hij prima. Voetballend had Sergio een aantal mooie, scherpe passes en leverde zo een prima prestatie.

  Jesse E keepte de tweede helft en had als keeper pech dat het team niet meer op de posities bleef. Toch keepte Jesse prima en redde een aantal keer sterk! Ook voetballend liet Jesse weer zien veel overzicht te hebben.

  Jesse H wist weer steeds het goede moment van druk zetten te kiezen, speelde een belangrijke rol in de aanval en verdedigde steeds prima mee. Ook een aantal prima goals komen op het conto van Jesse.

  Romen speelde in de eerste 10 minuten uitstekend. Vervolgens wilde hij laten zien wat hij allemaal kon, gallery-play. Leuk om te zien, maar als je dat achterin doet, houden de omstanders hun hart vast. Zeker weer een prima pot!

  Twan won als vanouds al zijn duels. Met een fantastische actie langs de lijn gevolgd door een prima pass, een mooie goal met zijn linkerbeen, liet Twan weer zien enorm vooruit te gaan als speler aan de bal!

  Ties had weer enkele fantastische acties en liet zijn tomeloze inzet zien. Een aantal prima passes en een mooie goal. In de aanval en op het middenveld een zeer waardevolle kracht, maar ook verdedigend altijd aanwezig.

  Last but not least, Thijs H, de man of the match van vandaag. Niet alleen veel, mooie goals, maar ook voetballend zeer sterk. Veel duels gewonnen en verdedigend van grote waarde. Overal op het veld was Thijs vandaag te vinden. Man of the match is dan ook een verdiende titel!