• Spanning en sensatie
  Altius - Buitenboys (0-1) 2-1
  Doelpunten: 1x Glenn Hemmers en 1x Bilal el Morabet
  Geen gele kaarten voor Altius.
  1x rood voor Jasper vd Heuvel
  1x rood buitenboys

  Al met al een enerverende dag.
  De dag begon normaal met de wedstrijdbespreking met pupil vd week Mats Veerman. Daarna het officiele statie portret gemaakt van de A selectie op t bordes van Altius.

  Warmingup verliep prima. De wind was er wel en stond dwars op het veld en zou zo zijn in loed op de wedstrijd leggen doeltrappen en lange ballen vlogen nogal eens het veld uit.

  De eerste 10 minuten begon Altius goed. De tegenstander werd vast gezet op eigen helft en een paar mogelijkheden kwamen daaruit.
  Daarna was t Buitenboys wat het initiatief overnam en wij hadden t daar moeilijk mee.

  In de 24e minuut kreeg Altius een corner genomen door Jordy Arp, de bal kwam bij de keeper en werd uit t strafschop gebied weggeschoten en kwam bij de Buitenboys spits op de middenlijn, hij nam de bal mee op links en door een inschattingsfout van Jasper kon hij de bal in t netje schieten. We stonden achter met 0-1.
  Dat was een domper op de dag. Kleine irritaties, veel bal verlies en pases die niet aan kwamen zorgde ervoor dat de wedstrijd niet goed was qua voetbal. Maar er werden wel kansen gecreerd.
  1 minuut na de openingstreffer ging Bilal er met de bal vandoor en werd de bal van Jordy Arp op de doellijn weggehaald.
  In de 31 e minuut ging een kopbal van Glenn maar net naast en in de 38e. Inuut werd een vrije trap van Stef Kaashoek maar net gekeerd door de keeper.
  Maar de beste kans kwam vlak voor de rust door een kopbal van Bilal net op de lat ketste.
  De rust werd met deze achterstand bereikt en de trainer kon alle koppies weer de goede kant opzetten.

  Na de rust was t spel wat meer in evenwicht maar blessures teisterde dit jone Altius. Na 1 minuut in de tweede helft moest aanvoerder Arno Calis geblesseerd uitvallen, voor hem kwam Wietse Siemerink in het veld die uitstekend inviel. Achterin moest er later weer geschoven worden toen Roy vd Brink geblesseerd uitviel, Beau Schaepman kwam erin maar blesseerde zich heel snel zodat ér gewisselt moest worden en Ruben Bakker zijn eerste minuten weer kon maken na zijn blessure.
  Ik zal weinig woorden aan de scheidsrechter besteden dan dat hij heel veel toeliet, maar toch voor buitenboys met gele kaarten zwaaiden. Hij zag van veraf dat de val van een buitenboys speler in het strafschop gebied bij onze keeper Roy van Wagtendonk een schwalbe was. Cus geel en vrije trap mee voor ons. Hij zag een speler van Buitenboys een slaande beweging maken waardoor hij er met rood af moest en zij. Met 10 man verder moesten.

  Ondertussen was onze mascotte William Puyk gearriveerd, dit en de ruimte die Altius nu kreeg tegen 10 man die in gingen zakken om de 0-1 vast te houden zorgde ervoor dat wil om te winnen met passie en inzet over Altius kwam.

  Aanval op aanval werd ingezet, corners kwamen en vrije trappen zette Buitenboys onder druk.

  Een voorzet van Samir hoog voor de goal leek een prooi te zijn voor Bilal maar die kreeg zijn voet er niet tussen.

  In de 74eminuut werd de bal van rechts voor gezet door Bilal en Glenn Hemmers de stand gelijk trok 1-1.

  Altius kon de winst ruiken en bleef vollop druk zette en buitenboys lag bijna op zijn rug. De trainer van Buitenboys werd nog door de scheidsrechter achter de hekken gestuurd.

  De 90 minuten waren gespeelt en blessuretijd ging in, minuut 93, de bal werd vanaf linkshoog voorgezét door Stef Kaashoek naar Ruben Bakker op rechts die de bal terug kopte de doelmond in waar Bilal el Morabet als een dolle de overwinning voelde en in de verwarring alles uit zijn tenen haalde, het moest het zou en hij ging erin de 2-1.

  Net als thuis tegen BFC was de ontlading groot bij de tornados.
  In de emoties na t laatste fluitsignaal waarin de tegenstander zich erg onsportief gedroeg door geen hand te willen schudden vergat Jasper vd Heuvel de controle en gaf de speler een duw waardoor hij alsnog rood kreeg. Een smet op deze dag.

  De dag werd afgesloten met een etentje, geregeld door Simon Arp en een paar goud gele rakkers met dank aan William M.

  We staan nu met 3en bovenaan waarbij AH nog een wedstrijd moet inhalen en mogelijk drie punten los komt. We gaan t zien en beleven.

  Nu eerst de wonden likken blessures herstellen en as dinsdag om 20 uur de bekerwedstrijd thuis.