• Sinterklaas is weer in het land !
  En onze dames deelden de cadeautjes uit! Maar eerst maar even bij het begin beginnen.

  We moesten vandaag naar Kamerik om tegen de plaatselijke dames van Kockengen-Kamerik te spelen. Deze keer bijna compleet. Alleen Meike ontbrak, want die is al in voorbereiding op haar examens.

  Coach Harm stuurde deze keer de volgende dames het veld in: Raffaella als keeper, Maxime, Nikki, Jasmijn en Cheyenne. Middenveld; Pauline, Keetje en Yrsa en voorin Luna Charlotte en Féline. Maaike en Annelotte begonnen op de bank.

  Met een stevige wind van de zijkant begonnen we meteen vanaf de aftrap aan een mooi, veelbelovende aanval die helaas geen doelpunt opleverde. Na dit hoopvolle begin nam Kockengen het initiatief over en Raffaella moest menigmaal handelend optreden bij snelle aanvallen van de tegenstandsters.

  In deze fase mochten we blij zijn dat het nog 0-0 bleef. Met name hun snelle rechtsbuiten was Cheyenne vaak te vlug af. Gelukkig waren Jasmijn en Nikki er om rugdekking te geven. In deze fase zou een voorsprong van Kockengen verdiend, geweest zijn maar de goal viel gelukkig niet.

  Aan de andere kant scoorden wij uit een corner die niet goed werd uitverdedigd en Annelotte kon zo haar tweede van het seizoen maken! Een beetje tegen de verhouding in maar wat geeft dat als je tegen de nummer twee in de poule speelt.

  De tweede helft begon met een veel sterker Altius. Féline had Raffaella afgelost als keeper en alles liep opeens. Mooie aanvallen over rechts met Keetje en Luna. Annelotte als linksbuiten was ook goed op dreef, Charlotte als kaatsende spits een goed aanspeelpunt en Pauline heerste over het middenveld.

  Achterin zat het potdicht met Jasmijn als absolute uitblinker maar ook Nikki, Maxime en Cheyenne speelden goed in deze periode. Het verschil liep in deze fase dan ook terecht op naar 0-3 via een mooi afstandsschot van Pauline en een terechte penalty van Luna (ze werd gehaakt in de 16).

  Met nog een minuut of 25 te gaan werd Kockengen opeens weer sterker en konden ze zelfs een doelpunt maken na (weer) persoonlijke fouten. En nu waren wij weer opeens de weg een beetje kwijt en gaven de goals gewoon als ware het cadeautjes weg.

  Ballen kwamen niet meer op de juiste plek en weg was al het vertrouwen aan de bal. De tegenstanders roken bloed en kwamen dan ook nog eens op 3-3 door een mooi afstandsschot.

  En zo eindigde deze wedstrijd in een gelijke stand. Gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag, maar als je 0-3 voorstaat moet je natuurlijk gewoon winnen.

  Volgende week spelen we om 13.30 thuis bij Altius tegen TOS/Actief MO19-2.

  Woman of the match is deze keer Jasmijn. Ondanks de blessure aan je arm gewoon weer uitstekend verdedigd!


  Topscoorders per 18-11 : (spannende stand)

  Pauline 3 (+1 oefenwedstrijd)
  Yrsa 3
  Luna 3
  Raffaella 2
  Annelotte 2
  Charlotte 1
  Maxime 1
  Nikki 1
  Robbin 1