• Peter Hyballa was here!

  Altius is een zeer gewaardeerde partner van Voetbalscholing.nl, de organisatie van Fons van den Brande en Johan Scholten. Vorig seizoen heeft deze organisatie al aan de jeugd selectietrainers van Altius de Moves-Skills opleiding gegeven, gebaseerd op de kennis en ervaring van René Meulensteen, voormalig techniektrainer van Manchester United. 


  Twee weken geleden is bij Altius de fantastische 2-daagse cursus van Peter Hyballa georganiseerd voor trainers uit Nederland en ver daarbuiten. Hyballa heeft onlangs meerdere malen aan tafel gezeten bij Studio Voetbal en met beste kijkcijfers. Peter Hyballa is momenteel docent betaald voetbal bij de DFB en geeft over de hele wereld gastlezingen en trainingen.


  Weg met het conservatisme en ruim baan voor verfrissende trainingsmethoden. Met Peter Hyballa als exponent van een nieuwe Duitse lichting voetbaltrainers hebben ze in Duitsland het lef gehad om jonge trainers aan te stellen met hun eigen visie en voetbal-ideeën. Denk aan Jurgen Klopp, Thomas Tuchel en Julian Nagelsman. 

  Ook voormalig trainer van Altius 2 Stefan van Laar, heeft de cursus gevolgd en was enthousiast over de aanpak van Peter Hyballa, getuige de foto.


  Hyballa is auteur van talloze voetbalboeken en voetbalopleidingen en zijn progressieve visie is een mix van tactiek, techniek, mentaal en 
  fysieke aandachtspunten waarmee hij een structurele bijdrage heeft geleverd binnen het Duitse voetbal.