• OSM O9-1 - Altius O9-1
  Een latere ochtend(oefen)wedstrijd deze keer. Uit bij OSM. Een wedstrijd tussen de buien door. Na een thriller waarin Altius de grote klasse had laten zien, terug knokkend van een grote achterstand naar een 8-9 winst. Zou er vandaag weer een mooie wedstrijd zijn? Altius zou starten zonder Jesse E.

  Altius begon uitstekend aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten was het voornamelijk Altius dat de bal had en een aantal grote kansen wist te creëren. Keer op keer werd de goal van OSM onder vuur genomen, maar tot scoren kwam Altius niet. De keeper van OSM wist de bal er keer op keer, op wonderbaarlijke wijze, vaak met zijn voeten, uit te houden. Zo werd de eerste pauze na 10 minuten gehaald met een 0-0 stand. Daar waar Altius zeker enkele goals had kunnen maken.

  In de rust bedachten de jongens dat bij een keeper die alleen met zijn voeten keept, veel schieten en hoog schieten succesvol zou kunnen zijn. Het tweede kwart liet nog even op zich wachten door de losse veters van Ties. Toen die eindelijk gestrikt waren kon er afgetrapt worden. Snel kwam de bal bij Ties en met zijn net vastgemaakte schoen schoot hij de bal van grote afstand, keurig links onder in de hoek. 0-1! Na een sterk eerste kwart, nu in het tweede kwart eindelijk de beloning!

  11 minuten goed voetbal van Altius, maar hierna zakte de ploeg weg. OSM kon 9 minuten lang vol in de aanval en Altius kon alleen maar tegenhouden. Helaas lukte dit niet altijd en wist OSM twee keer te scoren. Altius liep in deze fase te veel met de bal, kon de bal niet voor eigen goal wegkrijgen en kreeg zo dus ook terecht die twee goals tegen. De rust werd gehaald met een 2-1 achterstand.

  Een achterstand deert deze mentaal sterke ploeg normaal gesproken niet. Zo ook vandaag niet. Altius begon sterk aan de tweede helft. Na een sterke actie van Thijs H, speelde hij de bal naar Romen. Romen die had Jesse H al zien staan aan de andere kant van het veld en opende de bal keurig. Jesse H liet zich weer eens van de koele kant zien en ronde de bal netjes af! 2-2.

  Dan een van de bijzondere momenten van de wedstrijd. Een goal, volledig op naam van de verdedigende linie. Thijs B begon met de bal. Hij speelde de bal rustig in op de linksachter, Twan. Sergio was inmiddels vertrokken aan de rechterkant. Twan met een fantastische crosspass, Sergio met een prima aanname, in een keer langs zijn tegenstander. De uitkomende keeper kon niets meer doen, want Sergio rondde de bal met een bekeken schuiver af! 2-3! Wat een goal. Menig ploeg kan hier alleen maar van dromen!

  Ook de 2-4 was van wereldklasse. Een lange bal van de keeper van OSM belandde bij Thijs H. Echter niet zomaar. Het was een bal die moeilijk aan te nemen was. Thijs deed dit op bijzondere wijze. Zijn linkervoet schuin achterwaarts omhoog, de bal op zo’n manier rakend dat hij perfect voor zijn rechtervoet kwam. Dat was nog niet alles, want direct nadat hij de bal onder controle had stormde er een speler van OSM op Thijs af. Thijs met zijn ijzersterke lichaam zette een blok en behield zo de bal. Nu had hij tijd om aan te leggen voor het schot. Zo’n actie verdiend een goal en gelukkig kwam die beloning ook! 2-4! Wederom een wedstrijd omgedraaid door Altius.

  Verderop in de wedstrijd, een corner van OSM. De bal werd weggewerkt, ver op de helft van OSM. Daar stonden drie OSM spelers in de buurt. Jesse H die ongeveer 5 a 10 meter achterstand had zag zijn kans schoon. Een brommer zou dit tempo niet halen. Nee, als een rennende Max Verstappen schoot Jesse over het veld. In een enorm hoog tempo vloog hij voorbij de spelers van OSM, die niet wisten wat ze overkwam. Jesse begon met een enorme achterstand en eindigde met een enorme voorsprong en een prima goal! Op zo’n hoge snelheid de bal afronden, keurig!! 2-5!

  Daarna liet Altius een van de grote kwaliteiten zien. Slim druk zetten. Door de tegenstander geen enkele optie te geven, leverden zij de bal in bij Thijs H. Thijs wilde nog maar eens bewijzen over een prima trap te beschikken. Deze keer niet hoog, maar een strakke schuiver. Met enorme vaart over de grond schoof de bal in de goal. 2-6! Wat een heerlijk schot!

  De honger van Altius was nog steeds niet weggewerkt. Romen had met een snelle sprint de achterlijn gehaald. Wat hij daar deed is niet te beschrijven. Met een aantal onnavolgbare bewegingen draaide Romen zijn tegenstander dol. Nogmaals, niet te beschrijven! Vervolgens wist Romen de bal voor de goal te krijgen, waarna Jesse H wederom de bal in het netje kon leggen voor de 2-7.

  Ook de laatste goal kwam op het conto van Altius. Echter niet in de juiste goal. Na een corner van OSM kwam de bal uit de kluts via een Altius speler in de goal. De jongens konden er om lachen, logisch met zo’n grote voorsprong. Het is echter wel iets om van te leren! Bij corners staan we nog te vaak verkeerd.

  Al met al een prima wedstrijd. Weer een teamprestatie en een aantal mooie individuele prestaties! Een 3-7 overwinning. Een mooie generale om volgende week in en tegen Baarn aan de competitie te beginnen. Zal Altius dan weer het hoge niveau van de afgelopen wedstrijden weten te behalen?

  Zoals gezegd in deze wedstrijd ook weer een aantal mooie individuele prestaties!

  Thijs B had in de goal niet heel veel te doen, maar wat hij deed, deed hij goed. Aan de bal werd het moeilijk gemaakt door de tegenstander, maar in de tweede helft liet Thijs met een aantal prima passes en schoten zien moeilijke situaties goed op te lossen!

  Sergio verdedigend uitstekend! Bijna al zijn duels gewonnen. Ook aan de bal prima! Steeds de goede pass langs de lijn of naar de middenvelders. Sergio leverde ook het bewijs dat bewegen zonder bal enorm belangrijk is! Door een fantastische loopactie wist hij een keurige goal te maken!

  Twan de kompaan van Sergio. Vandaag, zoals we gewend zijn, enorm sterk in de duels. Aan de bal maakt Twan een enorme ontwikkeling door. Met steeds meer rust de goede oplossing zoekend en een fabelachtige crosspass op Sergio konden beide heren zich de baas van de 2-3 noemen!

  Thijs H het krachtmens. Steeds makkelijker weet Thijs zijn weg te vinden op het veld, goede passes, sterke acties, onmogelijke aannames en prachtige schoten. Buiten dat ook nog enorm hardwerkend om de bal te heroveren. Een prima wedstrijd van Thijs!

  Romen gaat vanaf nu door voor het slangenmens. Hoe Romen langs iedere tegenstander komt, tussen meerdere jongens door komt en op de achterlijn dingen liet zien die zelden vertoond zijn. Na zo’n actie ziet Romen ook steeds vaker de juiste pass en door snel te handelen voert hij dit ook vaak goed uit!

  Jesse H vond vandaag aan de bal steeds weer de juiste oplossing. Ook in het druk zetten weer enorm belangrijk door slim de passlijnen van de tegenstander dicht te lopen. Ook nu weer altijd voorin te vinden om zijn mede spelers een keuze te geven en niet te vergeten zijn Formule 1 actie!

  Last but not least Ties, de verkozen man of the match! Ties was vandaag het perfecte voorbeeld van slim je lichaam gebruiken. Tegen jongens die misschien wel twee koppen groter waren dan hijzelf liep Ties steeds slim tussen de man en de bal in en veroverde op die manier de bal. Aan de bal een aantal fantastische passes en een heerlijke 0-1! Nooit opgeven is wat Ties uitstraalt. Steeds weer de duels aangaand!

  Maar zoals al duidelijk was, was het vandaag weer een teamprestatie van jewelste. Een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Van de ene in de andere verbazing. Een voorbeeld voor veel teams, zoveel passie, strijd, inzet en goed voetbal! Op naar de competitie, nog meer kansen om mooie wedstrijden te spelen!