• Nieuwe start JO9-1
  Zaterdagochtend. Het seizoen is eindelijk weer echt begonnen. De eerste bekerwedstrijd stond op het programma. De jongens mochten aantreden tegen SDO O9-1, een ploeg waar vorig jaar al meerdere keren tegen gespeeld was en wat steeds mooie wedstrijden opleverde.

  Altius had zeven spelers tot de beschikking, Ties kon helaas niet meedoen, maar was er wel om zijn team aan te moedigen. Dat is nog eens teamspirit, Top!

  Een nieuw seizoen, een nieuwe manier van voetballen. Het veld is minder dan de helft van het veld van vorig jaar. De ruimtes zijn kleiner, de mogelijkheden tot voetbal des te groter. Vorige week hadden een aantal spelers hier al kennis mee kunnen maken tijdens de oefenwedstrijd tegen het sterke Zeewolde, welke met 5-3 verloren werd, maar waar veel positieve dingen over te zeggen waren.

  Vooraf een aantal afspraken over de manier van voetballen en natuurlijk het belangrijkste, plezier maken!

  De wedstrijd begon. Altius begon nog wat onwennig. Acties die te ruim werden gemaakt, passes die nog niet helemaal goed aankwamen, allemaal wennen en logisch aan het begin van het seizoen. Het was in het begin dan ook niet gek dat SDO op voorsprong kwam. Zij maakten slim gebruik van een van de nieuwe mogelijkheden. Een uitbal werd in gedribbeld en goed ingeschoten, onhoudbaar voor verdediging en keeper. 1-0. Niet de start die gehoopt was, maar er was toch ook nog voldoende om tevreden mee te zijn.

  In de eerste pauze konden de jongens even op adem komen en dat was nodig voor de intensieve manier van spelen, maar na de pauze pakten ze dit meteen weer op. De bal werd weer meerdere keren uitstekend veroverd. Uit een zo’n goede verovering kon Jesse H, op snelheid en techniek langs zijn tegenstanders komen en lag de weg naar de goal open. Een prima schot van de schoen van Jesse kwam in de verre hoek van de goal terecht! Een mooie en terechte 1-1.

  Altius bleef goed voetballen en kreeg veel kansen. Echter SDO kreeg ook veel mogelijkheden, maar kansen werden het niet door de uitstekend keepende Thijs B. Er wordt wel eens gesproken over keepers die voor de goal keepen, maar Thijs keepte alsof hij een derde verdediger was. Tot frustratie van de tegenstander kwam Thijs keer op keer goed uit en onderschepte de bal.

  Uit zo’n ingreep van Thijs kreeg Jesse H de bal. Wederom zette Jesse de brommer aan en rende langs alle tegenstanders. Jesse probeerde de bal voor te zetten op Romen en via een tegenstander lukte dit ook. Voor Romen was dit een koud kunstje en rondde dan ook prima af. 1-2. Altius op voorsprong en nog altijd het betere van het spel.

  Ook het slotakkoord van de wedstrijd was voor Altius. Jesse H die vandaag steeds op de juiste momenten instapte en druk zette veroverde de zoveelste bal en kon alweer opstomen. Ook deze keer liet Jesse ons niet teleurgesteld achter, maar rondde weer keurig af! 1-3.
  In de fase na de 1-3, zakte Altius wat meer in. De manier van spelen had enorm veel energie en kracht gekost en dat eiste nu zijn tol. Met man en macht werd er verdedigd en bijna niemand kwam er door. Mocht dat onverhoopt wel gebeuren, dan stond daar weer Thijs B om de bal tegen te houden. Op het moment dat het eindsignaal ging stond het dan ook nog steeds 1-3. Altius had gewonnen van SDO, daar waar het vorig jaar bleef steken op een gelijkspel (2-2) en een verliespartij (3-4). Een uitstekend resultaat zo in het begin van het seizoen.

  Echter het resultaat zegt niet voldoende over het team. Hard werkend en spelend zoals het Nederlands elftal dat in de goede jaren deed (1974 bijvoorbeeld). Overal op het veld duellerend en vaak kwamen de jongens als winnaar uit de strijd.

  Thijs B als keeper, met de o zo belangrijke rol om iedere bal die over de verdediging kwam te onderscheppen, maar daarnaast ook de start van de opbouw. Dit pakte hij op als keepers die bekend staan als goede \"meevoetballers\".

  Twan als de stofzuiger. Overal waar een tegenstander was, was Twan, de tegenstander werd er gek van. Daarnaast ook mooie rushes langs de lijn en steeds meer rust aan de bal.

  Jesse E, een nieuwkomer in het team, maar spelend alsof hij al jaren in het team speelt. De hele wedstrijd lang bleef Jesse duels winnen sprintjes trekken om nog ergens bij te komen en daarnaast iedere bal goed afspelend. Dat hij de hele wedstrijd zo bleef spelen is indrukwekkend, zeker als je bedenkt dat hij ook nog vanuit Hilversum naar Bussum gefietst was!

  Jesse H de man met het oog van een roofvogel. Precies op het juiste moment zette Jesse steeds druk, precies op het juiste moment stapte hij in en veroverde de bal. Vervolgens een groot deel van het veld oversteken en dan nog eens de rust opbrengen om te scoren.

  Romen de dribbelaar. In het begin weer even wennen, vrijdag terug van vakantie, zaterdag weer spelen, wat wil je! Maar in de loop van de wedstrijd zag je meer en meer de klasse van Romen, mooie acties, sterk duellerend goede passes en ook nog een prima goal door goed mee te rennen in een snelle counter.

  Thijs H was niet altijd gelukkig in de acties. Wilde enorm graag scoren en vergat hierdoor soms nog te voetballen. Toch liet hij ook deze keer de tegenstanders versteld staan van zijn schotkracht.

  Sergio die in de duels niet altijd gelukkig was, maar positioneel steeds goed stond waardoor hij de tegenstander wist op te houden waardoor de rest van het team terug kon komen. Een belangrijke taak en dit pakte hij goed op!

  Ties helaas niet gespeeld, maar een voorbeeld voor iedere teamspeler! Je team steunen op momenten dat je zelf niet mee kan doen is niet makkelijk, maar Ties deed het. Een voorbeeld voor velen! Complimenten!!

  Al met al een mooi begin van het nieuwe seizoen. Een uitstekende wedstrijd. Nu hopen op een goed vervolg. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Huizen O9-2 te wachten. Zal Altius weer dezelfde passie aan de dag leggen? Als dat zo is dan kan ik één ding aan raden, knipper niet met de ogen, want dan mis je hoe dan ook een mooi moment!