• Kandidaatstelling/Introductie Financieel manager

    Beste Altius leden,

    Hiermee wil ik me graag kandidaatstellen voor de functie van Financieel Manager. Hoewel ik via mijn kinderen al 10 jaar verbonden ben aan de club zal ik de meeste van jullie niet persoonlijk kennen. Een korte introductie lijkt me dan ook op zijn plaats. Mijn naam is Erik van der Hoek en ik ben 47 jaar oud. Samen met mijn vrouw, Cora, hebben we 3 kinderen in de verzorging waarvan er nog 2 voetballen bij Altius (Mathijs Oomen O16-1 en Alex van der Hoek O11-4). De derde (Jasper Oomen, 20 jaar) heeft zijn voetbalschoenen al enige tijd geleden verruild voor gewichten en kick-box handschoenen. Mijn voetbalcarrière ben ik gestart op 6 jarige leeftijd bij de pupillen van de overburen Sc ’t Gooi. Helaas moest ik mijn voetbalschoenen gedwongen vroegtijdig (op 20 jarige leeftijd) aan de wilgen hangen in verband met hernia klachten. Omdat ik geen contactsporten meer mocht beoefenen ben ik hierna overgestapt op de triathlonsport. Deze sport heb ik tot mijn 26ste kunnen beoefenen waarna het ondergeschikt raakte aan mijn werk. Vandaag de dag probeer ik nog enigszins in vorm te blijven door op zondag een stuk te fietsen op de racefiets.

    Zakelijk ben ik werkzaam bij Sena in Hilversum, een stichting die bij wet is aangewezen om collectief het naburigrecht van muziekproducenten en uitvoerende kunstenaars te regelen. Daar vervul ik de rol van Financieel manager sinds september 2012. Deze rol kent o.a. het verantwoordelijkheidsgebied planning en control (opstellen van processen inclusief beheersmaatregelen, opstellen maandrapportages, jaarrekening en begeleiden en implementatie van het budgetproces). Ook verkeer ik op dit moment in de eindfase van de master opleiding in controlling aan Nyenrode. Het zijn de spreekwoordelijke laatste loodjes met betrekking tot het afronden van de eindscriptie waarmee ik verwacht op 21 september te mogen afstuderen. Gezien mijn jarenlange ervaring in het vervullen van financiële functies en mijn huidige theoretische achtergrond verwacht ik in staat te kunnen zijn om Altius op het financiële vlak te op professionele wijze te kunnen ondersteunen. Mijn aandachtsgebieden zouden zijn: Hoe blijven we in control met betrekking tot de financiën, wat is de meest toekomst bestendige weg die we als vereniging zouden moeten bewandelen, hoe houden we het plezier in het voetbal hoog en hoe is en blijft Altius de leukste vereniging van Hilversum.

    Mijn inziens zijn de vele vrijwilligers en het huidige bestuur goed op weg om deze doelen /waarden hoog te houden. Na het penningmeesterschap van Bart van Gils neem ik graag het stokje van hem over om samen met jullie de vereniging nog verder te laten groeien en ontwikkelen. Vanuit een financieel perspectief draag ik dan ook graag mijn steentje bij en ontzorg ik op die manier de leden van de Altius vereniging. Zo kan iedereen zich vanuit zijn eigen expertise inzetten voor de vereniging en hoeven jullie niet, of in ieder val in mindere mate, druk te maken over de financiën. Aarzel dan ook niet om op het financiële vlak ondersteuning te vragen mocht je dit nodig hebben. Uiteindelijk zijn we met z’n allen Altius!!

    Komt daarom allen naar de ALV van 31 mei en breng je stem uit.