• Hooglanderveen O9-4 - Altius O9-4

  Na een teleurstellende wedstrijd tegen BVV had Altius vandaag de kans om zich te revancheren en wel tegen Hooglanderveen. Een ploeg die in de loop van dit seizoen is “gepromoveerd” uit de 2e klasse. Het is al gebleken dat iedereen in onze competitie van iedereen kan winnen. Hoe zou het team het vandaag oppakken?

  Altius begon ijzer sterk. De tegenstander werd onderdruk gezet en afgejaagd. Er kwamen genoeg kansen door goed voetbal, maar helaas werd er niet gescoord. Al snel liep het team tegen de oude voetbalwet aan. Zelf niet scoren, maar wel een ongelukkige goal tegen krijgen. Een slordigheid achterin zorgde voor de 1-0 van Hooglanderveen, volledig tegen de verhoudingen in. Hoe zou het team hiermee omgaan?

  Uitstekend is een understatement! Er werd nog beter samengewerkt, zowel aanvallend als verdedigend droeg iedereen zijn steentje bij. Zo veroverde Twan na fel druk zetten halverwege het veld de bal. Na enkele spelers uitgekapt te hebben kwam Twan in een vrije ruimte terecht en kon de bal vol op zijn pantoffel nemen! Onhoudbaar voor de keeper! 1-1!

  Altius ging door. Na een sterke actie van Jesse H kon hij de bal door tikken op Romen. Romen liet deze enorme kans niet onbenut en scoorde op mooie wijze de 1-2. De 1-3 was een mooi voorbeeld van het belang van meelopende spelers.

  Romen kreeg de bal aan de rechterkant van het veld. Een fantastische passeerbeweging volgde en Romen kon door met de bal. Jesse H liep steeds op de zelfde hoogte mee in het midden van het veld. Romen keek naar Jesse, wat de tegenstander afleidde. Er zou toch wel een pass gaan komen? Nee hoor! Romen ging zelf en rondde zijn fantastische actie af! 1-3!

  De 1-4 viel ook al snel. Wederom goed druk zetten resulteerde in balbezit voor Thijs H. Thijs H legde de bal goed af op Jesse H, welke kon afronden!

  De 1-5 was een prachtige goal door de eenvoud die erin verscholen zat. De bal moest ingedribbeld worden. Romen tikte de bal voor zich uit, passte op Sergio en bewoog zelf door. Sergio kaatste de bal in een keer door op Romen waarna deze 1-op-1 met de keeper kwam. Ook deze kans was voor Romen een koud kunstje. Het belang van een goede kaats en loopactie werd goed duidelijk gemaakt door Romen en Sergio.

  Ondanks dat Altius niet slechter ging spelen konden de spelers van Hooglanderveen toch twee keer tegen scoren. Een compliment voor Altius is dat het geen “uitgespeelde” kansen waren, maar afstandsschoten. Een hoge bal waar de goed keepende Thijs B niet bij kon en een bal van veraf goed in de hoek geplaatst. Twee snelle tegengoals. Het zou toch niet net als de twee wedstrijden hiervoor als een kaartenhuis in elkaar zakken?

  In de rust konden de jongens even bij elkaar komen, even op adem komen, want de manier van spelen kost veel energie. Na de rust werd de draad direct weer opgepakt.

  Een lange bal van achteruit leek een prooi voor de keeper van Hooglanderveen. Ware het niet dat Thijs H de motor aanzette en doorliep richting de keeper. De keeper schrok en verloor vervolgens het duel van Thijs H, waarna de bal tegen de touwen stuiterde. 3-6!

  Er werd minder gescoord in de tweede helft. Niet doordat Altius minder goed speelde, maar het vizier minder op scherp had. Veel ballen kwamen op de lat of de paal. Zo ook in aanloop naar de 3-7. Na een sterke aanval schoot Romen de bal keihard op de lat. De afvallende bal kwam bij Thijs H, deze schoot ook tegen het houtwerk aan, maar dan de paal. De volgende afvallende bal was voor Jesse H. Deze gaf het goede voorbeeld en scoorde de 3-7!

  De 3-8 was voor Thijs H. Een goede kapbeweging verschafte hem voldoende ruimte om aan te leggen voor zijn schot. Zoals we van Thijs gewend zijn met zijn schot scoorde hij de 3-8! Wederom een onhoudbare bal!

  Niet lang hierna ging het eindsignaal. Een 3-8 overwinning, geheel zelf afgedwongen!

  Het mooiste moment van de wedstrijd resulteerde echter niet in een goal. Een aanval over vele schijven. Op zich is dat al mooi, maar de manier waarop was alsof het Barcelona van Xavi, Iniësta, Messi en consorten, de gouden jaren, weer terug was. Meerdere driehoekjes werden gevormd, steeds werd de bal in 1 of 2 keer doorgespeeld en steeds was hierdoor de tegenstander te laat. Dat deze aanval dan niet resulteerde in een goal is dan bijzaak. Op deze manier een aanval op de mat leggen getuigt van teamwork en klasse!

  Ook in de laatste minuten bij een counter van de tegenstander renden alle jongens nog even hard terug om te verdedigen, om geen goal meer tegen te krijgen!

  Een slechte wedstrijd op deze manier revancheren is daadwerkelijk met je voeten spreken en niet met woorden! Wellicht kan Justin Kluivert hiervan leren? 😊

  Niet alleen als team werd er goed gevoetbald en ook zeker niet alleen aanvallend werd er goed gevoetbald. Zonder de manier van verdedigen kon het aanvallende spel niet op de mat worden gelegd.

  Thijs B stond als keeper goed zijn mannetje! Met name als leider van de opbouw met de splijtende en afgemeten pass was Thijs erg belangrijk! Uiteraard zoals we van hem gewend zijn ook weer goede reddingen!

  Jesse E misschien wel wat onderbelicht wat vaker gebeurd met goede verdedigers. Jesse staat er altijd! Duels winnend, strijdend, snel handelend en overtuigend. Enorm sterk en een stofzuiger die niet van ophouden weet!

  Twan met een fantastische goal. Sterk verdedigend, veel duellerend, mooie passes kort en lang en nooit opgevend. De stofzuiger die van geen wijken weet. Altijd opstaan, geen pijn kennend.

  Thijs H die het belang van het team boven zijn individuele prestatie stelde. Op verschillende posities, maar vandaag veelal achterin te vinden. Steeds won hij de duels en kon hij het spel naar voren plaatsen. Steeds samen de oplossing zoekend en zijn teamtaak uitstekend uitvoerend.

  Ties wist ook uitstekend zijn teamtaak uit te voeren. In de aanval, op het middenveld en in de verdediging was hij te vinden. Steeds met mooie aanvallende en verdedigende acties. Kaatsend, dribbelend, passend en duellerend!

  Sergio had vandaag een groot aandeel op het middenveld. Vlak voor de verdediging spelend was hij van grote waarde. Veel duels werden door hem gewonnen, waardoor de verdediging niet hoefde te handelen. Pass-end ook van grote klasse vandaag!

  Romen wederom met enkele mooie acties en met een hoog rendement voor de goal. Verdedigend pakte Romen ook zijn taak op en schuwde de duels niet. Van grote klasse was zijn actie bij de 1-3, helaas is hier geen herhaling van…!

  Als laatste, maar zeker niet de minste vandaag was Jesse H! In de afgelopen wedstrijden had hij het moeilijk, was hij zoekende, maar vandaag heerste Jesse in de aanval. Vroeg druk zetten, de tegenstander vastzetten, sterke acties langs de lijn met uitstekende voorzetten en natuurlijk zijn gebruikelijke goals, maar ook verdedigend liet Jesse zich niet onbetuigd!

  Al met al een fantastische prestatie, maar dit is slechts een wedstrijd. Hoe zal het in de komende wedstrijden gaan? Kan Altius dit niveau vasthouden, of keert de wisselvalligheid van de laatste wedstrijden terug? Volgende week de thuis wedstrijd tegen SEC O9-1. De jongens weten hoe het moet, samen! Alles voor elkaar overhebben en 40 minuten lang gaan!