• Hilversummers 'met een goed gevoel de komende feestdagen in'

  Afgelopen weekend stond er een mooi verslag van de wedstrijd tegen AH '78 van jl zaterdag in de Gooi en Eembode (online)

  Hieronder een stuk van de tekst, voor een volledig verslag verwijzen we graag naar de website van de krant.

  Stef-Kaashoek-effect op Sportpark Berestein: Altius veegt met 8-2 AH’78 van het veld

  Altius was zaterdagmiddag op eigen veld herboren. De Hilversumse formatie liet verrassend genoeg AH’78 uit Huizen alle hoeken van het veld zien, waarna de spelers van trainer Fred Roest met een eclatante 8-2 zege lachend van het veld stapten. 

  Een goede score vlak voor de feestdagen aangezien Altius daarmee stijgt van de twaalfde naar de tiende plaats op de ranglijst in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal.

  Er stond bij Altius best wat spanning op het duel op deze gure zaterdagmiddag. De thuisploeg stond twaalfde op de ranglijst en de tegenstander vierde. Op papier zou dan een gelijkspel al goed resultaat zijn. Daar dachten de mannen van Fred Roest echter anders over. Direct na de aftrap gingen zij figuurlijk met het mes tussen de tanden de strijd aan. 

  Dat resulteerde na veertien minuten al in een 1-0 voorsprong door Stef Kaashoek, die ook in de 31ste minuut de derde treffer maakte. Jasper van Lotringen bracht in de achttiende minuut de stand op 2-0 en maakte de vierde treffer vlak voor de pauze. Ja, 4-0 bij de rust; een ongekende weelde voor Altius dit seizoen. De voorsprong was bovendien opmerkelijk, aangezien AH twee weken geleden op Crailo met 3-2 van koploper FC Hilversum won.  

  Je kunt bij Altius gerust stellen dat er sprake is van een ‘Stef-Kaashoek-effect’. Afgelopen zaterdag voetbalde hij in het huidige seizoen pas zijn tweede duel in het eerste en had een groot deel in de ruime zege. De 28-jarige Kaashoek is een sterke betrouwbare middenvelder en moeilijk van de bal te krijgen. Hij brengt rust in het spel waarvan anderen hun voordeel mee doen. 

  En zeker belangrijk; een goed gevoel om op het juiste moment op de goede plaats te staan. En met de nodige creativiteit in zijn rugzak weet hij het spel te verdelen en te dirigeren. Hoewel trainer Fred Roest hem graag in het eerste ziet voetballen, ligt het even anders.

  ‘Het was een heerlijk gevoel dat we bij de rust met 4-0 voor stonden’

  Stef Kaashoek werd op 5-jarige leeftijd lid van Altius en speelde vanaf zijn zeventiende in het eerste: “Ik heb er nu voor gekozen om met mijn vrienden in het tweede elftal te voetballen. Dat weet iedereen bij de club. Het is mijn eigen keuze geweest. Het geeft me rust en dat bevalt me prima. Wanneer het tweede niet speelt en trainer Roest doet een beroep op me, wil ik best in het eerste spelen. Vorige maand in de thuiswedstrijd tegen Laren, die we met 3-1 wonnen was ik ook van de partij. Dat was ook de eerste zege van Altius 1 dit seizoen. Het was een heerlijk gevoel dat we bij de rust met 4-0 voor stonden. Dat gaf rust en ik zag dat het zelfvertrouwen groeide. Ik heb het vandaag natuurlijk niet alleen gedaan. Het is de verdienste van het hele team.”

  Een 4-0 voorsprong bij het begin van de tweede helft geeft een veilig gevoel. Dat mag je niet meer uit handen geven. Toch scoorde AH in de 49ste minuut de 4-1. Zou het dan toch misgaan? Dat was niet het geval aangezien Jesse Slockers een minuut later de 5-1 op het scorebord zette. AH voelde vervolgens dat er niets meer te halen viel. 

  Altius bleef combineren en over links en rechts met dieptepasses strooien om de zwakke verdediging van de bezoekers uit elkaar te spelen. De toeschouwers genoten. Nick Neerings scoorde de zesde en de zevende treffer en tenslotte noteerde Stijn Honing de achtste. De tweede goal van AH deed niet meer ter zake. De uitslag had makkelijk in dubbele cijfers kunnen uitvallen, wanneer in het laatste kwartier dotten van kansen door de oranjehemden werden verprutst.

  Lekkere opsteker

  Fred Roest, die gedurende de wedstrijd zijn mannen constant bleef coachen, kwam ondanks de ijzige oostenwind voldaan van het veld. Met een welverdiend biertje in de hand: “Met nog één wedstrijd te spelen voor de winterstop, volgende week uit bij koploper Hilversum, is dit een lekkere opsteker. Dit was een totaal andere wedstrijd dan de voorgaande duels. Vandaag werden de kansen die we kregen eindelijk wel omgezet in doelpunten. In voorgaande wedstrijden kregen we die mogelijkheden ook. Alleen wisten we de bal niet tussen de palen te krijgen. Wanneer je dan één of twee tegendoelpunten krijgt, knakt er wat, komt er onrust in de ploeg en het moreel daalt. Dan wordt het lastig voor ons om dat weer om te buigen.”

  ‘Ik ben in de periode dat we onderaan stonden, geen moment in paniek geweest’

  Altius kende met drie forse nederlagen op rij een zwakke seizoenstart. De Altius-trainer, bezig aan zijn eerste seizoen op Berestein, vervolgt: “Daar keek ik niet van op. We zijn het seizoen begonnen met een vrij nieuw team en er stond een andere trainer voor de groep. Je moet eerst aan elkaar wennen. Ik zie dat het iedere week beter gaat. Ik ben in de periode dat we onderaan stonden, geen moment in paniek geweest. Altijd heb ik het gevoel gehad dat de resultaten wel zullen komen. Aanvallend gaat het nu steeds beter en ook verdedigend worden er veel minder fouten gemaakt dan een paar weken geleden. De mannen kunnen op dit niveau best goed voetballen; alleen kwam het er tot nu toe niet uit. Kampioen of een plek bij de top drie zit er niet in. Een plaats op de ranglijst tussen de vierde en achtste plaats zit er zeker in. We moeten bij de laatste zes vandaan blijven om rechtstreekse degradatie of nacompetitie te ontlopen. Eerst komende zaterdag naar Hilversum om minimaal een punt te halen en liefst een zege.”

  Roest beseft dat het tweede deel van de competitie dat ijs en weder dienende op 21 januari 2023 begint, zijn ploeg iedere wedstrijd alles moet geven. Iedereen kan in deze competitie van iedereen winnen en verliezen. Dat zie je aan de uitslagen van afgelopen zaterdag. Het verschil tussen Altius op de tiende plaats en AH dat ondanks de forse nederlaag nog vierde staat, is slechts vier punten. “We gaan in elk geval met een goed gevoel de komende feestdagen in”, besluit Roest.