• Het was een mooie dag!!

  Wat een superdag voor Altius!

  Al vroeg liep de spanning bij alle Altius supporters op. Zaterdag 27 januari 2018 stond de derby Altius 1 - FC Hilversum 1 op het programma. Maar ook Altius 2 speelde de eerste thuiswedstrijd onder de nieuwe leiding van Simon Arp, gesteund door de gehele staf van de Altius-selectie. En het was ook nog eens de dag van de opening van onze nieuwe business lounge.

  Met veel vrijwilligers en enkele vaklieden hebben we in een aantal weken onze bestuurskamer omgetoverd in een heuse business lounge. Hier kunnen we onze sponsoren, bezoekers, scheidsrechters, bestuursleden van andere verenigingen, van de KNVB en van de gemeente en anderen op een waardige wijze ontvangen. Alle mensen die een bijdrage hebben geleverd aan het op tijd opleveren van deze fraaie ruimte verdienen grote dank, die we zeker al persoonlijk hebben overgebracht.

   Lars Brouwer was namens Domino’s Pizza’s,  onze nieuwste sponsor, aanwezig om de samenwerking een officieel tintje te geven. Dit werd ondersteund met heerlijke pizza’s voor de winnaar van de loterij, maar ook voor alle aanwezigen in de nieuwe business lounge. Veel sponsoren en weldoeners van Altius waren aanwezig, om samen de heugelijke opening te vieren. Diverse spelers van de Altius selectie kwamen na de wedstrijd de complimenten, vragen en opmerkingen in ontvangst nemen. Ook "KNVB-bobo" en oud-scheidsrechter Frans Vermeij wist de weg naar Berestein te vinden, om bij de derby van vandaag te kunnen zijn en had het zichtbaar naar zijn zin.

  Het was dus ook de dag dat Altius 2 eerst nog een wedstrijd speelt tegen Jonathan 2. Het team lijkt de weg terug te hebben gevonden. Uitgaande van de eigen kwaliteiten, werd het eindresultaat maar liefst 3 ?? 1. Waarmee duidelijk is dat Altius 2 wel degelijk doelpunten kan maken en kansen heeft op handhaving en heel veel plezier.

  Maar natuurlijk ging het om de derby en het kon niet mooier verlopen op deze heerlijke dag. Hilversum kon maar net met de ogen knipperen of de bal lag al in het net. Direct vanaf de aftrap door Altius kwam de bal van Glenn Hemmers bij Jordy Arp, die een voorzet op maat gaf voor Bilal El Morabit, die als een echte spits de kans onberispelijk benutte. Maar niet lang daarna wist Michael Thé een foutje in de verdediging van Altius haastig af te ronden. Hilversum had in de eerste helft wel het betere van het spel, maar Altius ging daar op een solide manier mee om. Nog voor rust maakte Ruben Bakker voor Altius een prachtige goal, die hem de titel "Man of the match" opleverde. In de tweede helft was de spanning groot, maar liep de kwaliteit van de wedstrijd iets terug. Jordy Arp wist, nadat een hobbelbal de verdediging van Hilversum teveel werd, het derde doelpunt te laten aantekenen. En na de zoveelste voorzet van Stef Kaashoek maakte Ruben Bakker ook zijn tweede van de dag. Het eindresultaat 4 ?? 1 was perfect voor Altius, dat trots de lijst aanvoert in de 3e klasse C.

  Bij Hilversum was Tonnie Cucell de beste man. Maar uiteindelijk was scheidsrechter Dave Angevaare uit Hillegom de beste man van het veld. Hij floot de wedstrijd vrijwel foutloos; liet veel doorvoetballen en corrigeerde alleen wat echt nodig was.

  Nog voordat de wedstrijd helemaal afgelopen was, kon de feestelijke afsluiting van de dag beginnen: de Amsterdamse avond. En deze hele leuke avond, die we samen met onze gasten hebben beleefd, duurde nog heel lang. We willen FC Hilversum hierbij bedanken voor een mooie en spannende pot voetbal en een super gezellige avond. Zowel Karel Bonsink, trainer van Hilversum, als onze zingende jeugdtrainer Marco de Gier verdienen een plek in de finale van "the voice of Holland". Maar zonder dollen, we willen hierbij uiteraard zangers Erwin Krokkee en Steffan Mulder bedanken voor hun tomeloze inzet en presentatie. Jullie hebben deze superdag voor Altius op een passende en "Amsterdamse" manier afgesloten!

  Alle medewerkers aan deze mooie dag bedankt!

  Graag tot de volgende keer!

   

  vv Altius

  het bestuur