• Het tweede wint nacompetitie

  Na een door verschillende omstandigheden vervelend seizoen, met toch wel vaak zeer redelijk voetbal, moest Altius 2 de nacompetitie in voor het behoud van een plaats in de tweede klasse.

  In de nacompetitie zagen we Beau, Jan en Jan Douwe na (zware) blessures hun rentree maken en ook invaller Joey McMahon deed het voortreffelijk. 

  In eerste instantie was AFC 6 de tegenstander en deze bracht het in grote problemen, een 2-0 achterstand, echter op conditie werd het nog 3-2 voor Altius en dat betekende dat vorige week in Loosdrecht een thuiswedstrijd gespeeld moest worden tegen De Meer 2. Uiteindelijk werd het slechts een 1-0 overwinning. Meer dan verdiend. 

  Dan gisteren de finale tegen Buitenboys 2 in Almere. De winnaar speelt volgend seizoen in de 2de klasse terwijl de verliezer nog een herkansing zou krijgen.

  De eerste helft ging redelijk gelijk op maar Altius was de betere ploeg en kreeg de beste kansen.

  Echter de bal wilde er niet in. Aan de andere zagen een goede Altius-defensie en als prima sluitstuk stond daarachter nog Calvin. De 0-0 ruststand was het gevolg. Na de rust was Altius duidelijk de betere ploeg  (en slimmer, volgens de Buitenboyscoach) en de 1-0 voor Altius was het logische gevolg. Een goede vrije trap belandde op het hoofd van Rens en de keeper was kansloos op de harde kopbal. Niet veel later was het 0-2 toen Jan Kloet de buitenspelval goed ontweek en de bal met een lob over de keeper in het doel plaatste. De neutrale assistent van de scheidsrechter vlagde niet, dus een heerlijke goal. Buitenboys probeerde met veel lange ballen de druk erop te zetten bij Altius maar het tweede bleef voetballen en bleef de meeste kansen krijgen. Verder dan een indraaiende vrije trap op de paal kwam de thuisploeg niet, hoewel de scheidsrechter opvallend veel vrije trappen aan Buitenboys gaf, na de 0-2.Tien minuten voor tijd leek het nog spannend te worden.

  De bal vond het toen nodig om ongelukkig via de hak van een Altius-speler tegen zijn hand aan te komen. De arm hing gewoon langs het lijf, de speler wist niet wat er gebeurde maar toch vond de scheidsrechter dit een strafschop. Mijns inziens een zeer dubieuze beslissing. Calvin was kansloos en Buitenboys rook een kans. Echter twee minuten besliste Altius de wedstrijd via invaller Lars die vanuit een moeilijke hoek het lege doel wist te vinden, 1-3 en de winst en het klassebehoud waren een feit en meer dan verdiend.

  Een felicitatie aan interimcoach Simon Arp, de overige begeleiding en natuurlijk de spelersgroep is zeker op zijn plaats.

   

  Mijndert Tolk