• Het Jubileum-pupillenweekend was één groot feest

  Het 30-jarig jubileum van het Altius Pupillenweekend ligt helaas alweer een tijdje achter ons.
  Trots zijn wij op alle vrijwilligers die onze tenten kwamen bouwen, slingers ophingen, een podium bouwden; sommigen lastminute nog even een uurtje. Waarvoor onze dank!

  Om 17.00 uur stroomden de eerste bondscoaches, spelbegeleiders en slaapouders al binnen. De bondscoaches uitgedost in hun prachtige gewaden of tenues, creatief als altijd. Al snel kwamen ook de deelnemers binnenlopen met enorme tassen, alsof we een kamp van een week hadden. Matrassen, dekens, tassen, kussens, de nodige kleding en stiekem toch snoep meegenomen😊. Luchtbedden werden opgepompt en de tenten gevuld met alle benodigde slaapspullen.

  Dit keer waren de tenten op veld 4a, i.v.m. onderhoud van de velden bij de Rugbyclub en moest er best een stukje gelopen worden?? Ook ’s nachts om te plassen, en dan blijkt de kantine opeens best ver.

  Om 18.30 startten we dan toch eindelijk met de opening. Met uiteraard Camiel verkleed als Fortnite Skin dit keer, Fit by Rox en de Mystery Guest: Maarten van Luit. Hij is Nederlands kampioen Free Style voetballer, speelde in de video We are here to make some noise van Armin van Buuren, trap op in Zapp Sport, stond op de middenstip in de Arena en nu bij Altius op het veld. Muisstil was het op de middenstip bij het bekijken van de kunsten van Maarten van Luit. Een tovenaar met de bal, mag ik wel zeggen. Lenig en behendig hield hij de bal in de lucht.

  Daarna: de presentatie van de bondscoaches met als cadeau van de organisatie een landenshirt voor ieder kind. Bij de start van het Pupillenweekend zag iedereen er super goed uit en de spellenavond kon beginnen, na een zeer energieke warming up van Roxanne Cools van Fit by Rox.

  De avond was soms wat nat door de miezerige buitjes, maar zoals het echte voetballers betaamt, laten we ons daardoor niet weerhouden en alles ging gewoon door.

  Een megahindernisbaan van 30 meter stond op de kinderen te wachten, samen met het levend tafelvoetbalspel, het waslijnspel, penalty’s schieten en daarnaast bleef Maarten van Luit de hele avond om ieder kind een clinic te geven om net zulke trucjes te leren als hij aan ons toonde. Dat vergde nog wel wat oefening, want het is ingewikkelder dan we dachten! Oefenen jullie thuis nog steeds?

  Aan het einde van de avond, inmiddels donker, gingen alle kinderen naar het bos, voor een bosspel of een speurtocht. Laat in de avond (en sommigen ergens begin van de nacht) kwamen de pupillen terug uit het bos, uiteraard onder begeleiding van de vele slaapouders.
  In de kantine stond dankzij onze nachtelijke patatbakkers wat lekkers voor iedereen klaar, met weer wat te drinken. Dat ging er goed in!

  Na deze nachtelijke eetpartij gingen de meeste kinderen naar hun tent of naar de kleedkamers van de rugby om te slapen. Uiteraard was nog lang niet iedereen moe en voor diegenen was er de mogelijkheid om op veld 2 lekker midden in de nacht te voetballen onder toeziend oog van de nachtwachten, Teun, Frank en Boy. Dank jullie wel mannen! Om half 6 lagen dan ook de laatsten in bed. 

  De rust duurde niet lang, om 6 uur werden de eersten namelijk alweer wakker. Ze keken erg slaperig uit hun ogen, maar niet lang daarna werd er alweer gevoetbald op veld 2.

  Het ontbijt werd klaargezet. Dat is best een uitdaging voor alle teams en kinderen met allergieën of diëten, hulde dus voor de keuken en limonade-ouders!

  Om 7 uur was iedereen echt wakker en begon het ritueel van tassen inpakken, tenten leeg en schoon opleveren om zo als beloning je ontbijt te verdienen.

  Om half 9 waren de ontbijtjes op, stroomden de bondscoaches die thuis hadden geslapen binnen en kon iedereen zijn landenteam weer opzoeken.

  Om 9 uur was er een mooie start van het toernooi met een goede warming-up vooraf.

  Voor wedstrijdzaken begon toen de drukte, de uitslagen die de scheidsrechters kwamen brengen stroomden binnen en moesten snel maar wel nauwkeurig ingevoerd worden in de computer. De kinderen en de bondscoaches dromden buiten voor de schermen om de uitslagen te zien.

  Hoe verder we kwamen hoe spannender het toernooi werd, want sommige teams zaten zeer dicht bij elkaar! En wat dacht je van de beslissende wedstrijd tussen Duitsland en de Smurfen (team België). Beide teams stonden op de nominatie voor de originaliteitsprijs, maar konden ook het toernooi winnen, hoe bizar! Duitsland stond voor met 1-0, maar België wist in de laatste 15 seconden nog even te scoren waardoor het toch nog penalty’s werden. Spannend! Helaas miste België de eerste twee penalty’s en won Duitsland het toernooi. België won daardoor heel terecht de originaliteitsprijs. De Anne Hidden-trofee gaat naar Zweden en de spellen zijn gewonnen door Frankrijk.

  Valentijn van de Kuinder won de megaprijs (hoeveel knikkers zitten er in de vaas) en mag met papa of mama naar The Lion King en slapen in een luxe suite van het Kurhaus! We zijn allemaal een beetje jaloers, dus Valentijn, stuur jij daar nog een leuk verslagje van met foto’s?

  En daarmee kwam een einde aan het 30-jarig bestaan van het pupillenweekend. Wat was het gaaf, wat was het een feest en wat hebben we genoten. Van al die blije kinderen, de maffe bondscoaches, de zorgzame slaapouders, de lieve EHBO-ers die hebben gezorgd voor de kinderen met blessures, de drukke limonade- en keukenouders, de mensen bij het wedstrijdsecretariaat, de scheidsrechters, de opbouwers, Daan, Sandra en Tim Hidden die jaarlijks de felbegeerde sportiviteitsprijs uitdelen, de bosspelvrijwilligers, de afbouwers op zaterdag en zondag, de nachtelijke keukenbrigade, de nachtwakers, Fit by Rox, Maarten van Luit, de sponsors: RF Tweewielers, Nike, Uppersign, het Kurhaus, Guus Albregts Productions, Altius en de Rugbyclub voor het gebruik van de ruimte, velden en de voorzieningen. En dit jaar gaat onze speciale dank uit naar de oud-gedienden die ooit het pupillenweekend begonnen zijn 30 jaar geleden.

  Zonder jullie, zonder onze sponsors, zonder de blije kinderen wordt een pupillenweekend geen succes! Bedankt voor dit fantastische weekend! Geniet nog heel lang na met behulp van de foto’s en tot volgend jaar!!!

  Sportieve groet,

  Adwin, Rina, Camiel, Ellen, Aron, Alice en Christine