• Het interne toernooi laat de #Oranjegloed steeds harder gloeien.

  Zaterdagmorgen, het miezert kleine regendruppels over het Altius complex, er waait een echte voetbal lucht over het complex. De meeste voetballertjes herkennen het niet. De geur van nat gras. In een recent verleden toen de kunstgrasvelden nog niet hot waren, hadden de voetbalverenigingen alleen maar grasvelden waarop de edele voetbalsport werd beoefend. Niet iedereen zou er zo over denken maar gelukkig heeft Altius nog 3 grasvelden en anderhalf kunstgrasveld. Week 4 van het interne voetbaltoernooi is wederom gespeeld. Dit mooie toernooi heeft inmiddels een Hashtag gekregen die de naam draagt van #oranjegloed. Deze is ontstaan omdat de regionale pers Altius weer weet te vinden en zo ook alle bekende media die u kunt bekijken op uw telefoon. Met mooie artikelen over onze allerkleinste voetballers maar ook met een stukje over de mondkapjes met het Altius logo. Inmiddels loopt 75% van de Altius leden met een persoonlijke Altius mondkapje. 

  Wat kunnen wij ondanks de corona trots zijn dat Altius dit interne toernooi heeft op gestart en wat een positiviteit en competitiviteit leverde de onderlinge duels op. Trainers de hun eigen EL classico willen spelen en hier de doordeweekse trainingen voor gebruiken om hun beoogde tactiek over te brengen naar de jonge talenten. We kunnen zelfs wel zeggen dat op het hoofdveld(Gras) de laatste weken meer onderlinge duels op hoog niveau hebben plaats gevonden dan de afgelopen 2 seizoenen gebeurd is. 

  Maar ook zaterdagmorgen bij veld 3 en 4 is het genieten en of dit nu komt door de geur van het natte gras of de gepassioneerde onderlinge duels in de regen? Juist deze wedstrijden gaan veel herinneringen opleveren bij onze jonge leden. Want denk zelf eens terug hoe teleurgesteld je was bij een afgelasting en blij wanneer er toch gevoetbald werd in de regen. Heerlijk glijden en duiken op het natte gras of ploeteren in de blubber. De gemiddelde ouder dacht hier zaterdagmiddag vast anders over toen hij of zij de voetbalkousen in de wasmachine propte. Wat beter voor de wasmachine is weet ik ook niet? Want de rubberkorrels in je sokken en schoenen in plaats van zand is ook geen pretje, deze korreltjes zwerven inmiddels ook door elke badkamer thuis. 

  Nog 1 week te gaan en dan komen de coördinatoren en andere notabelen bij elkaar om te evaleuren en te bespreken hoe wij verder gaan in deze corona tijd. Laten wij met zijn allen hopen dat we snel weer tegen andere clubs mogen voetballen. 

  Voorlopig kijk ik de aankomende week uit naar de mini EL Classicos van de JO11-1 tegen de JO12-1 of wie weet de JO13-1 tegen de JO14-1. Laat de analyses maar loskomen op alle media. Voor Altius en ik denk voor steeds meer leden zorgt dit alles voor een steeds groter Oranje gevoel. Deze week verwelkomen wij 5 nieuwe jeugdleden bij Altius en deze nieuwe leden worden vast ook besmet met de #Oranjegloed. 

  Ps Wil iedereen deze week nog aan de grote Clubactie boekjes denken? Graag inleveren bij de oranje brievenbus voor de Altius kantine. Dit kan nog uiterlijk tot en met woensdag!

   
  #Oranjegloed #positief #hilversum #vvaltius1931
   
  Voor de foto's: ga naar de beeldbank of gebruik deze link