• Het gaat om meer dan alleen de kwaliteit van de kleding

  Het gezellige sportpark, de kleuren oranje en zwart, maar ook het groen van de velden, het gekletter van voetbalnoppen, het suizen van de bal, het fluitje van de scheidsrechter, het juichen voor een overwinning en het balen van verlies, we zullen het allemaal even moeten missen: de zomerstop is begonnen! Een mooie gelegenheid om even terug te kijken en met perspectief weer vooruit te zien naar het nieuwe seizoen.

  Ik ben binnen de club belast met algemene zaken. Hierin ligt onder meer de verantwoordelijkheid voor de leverancier van de teamkleding. Het is duidelijk dat de kleuren oranje en zwart met trots gedragen worden. Je zou daarom zeggen dat degene die de tenues aanlevert in principe van ondergeschikt belang is. Nu weten we dat er op de huidige leverancier het nodige aan te merken valt. En met deze Kelme gaan we richting het einde van de contractperiode. Dit contract was getekend voor een periode van zes jaar en loopt eind dit kalenderjaar af.

  We hebben het afgelopen seizoen de mannen van het eerste in een mooi en volledig nieuw tenue zien spelen. De uitstraling stemde tot grote tevredenheid. Daar staat tegenover dat we de tenues tot onze grote frustratie met horten en stoten en over een veel te lange periode kregen geleverd. We hebben hierop de leverancier keer op keer aangesproken, en ook op andere zaken die niet naar wens waren. Dus de grote vraag is: gaan we het contract verlengen?

  We gaan dit nog niet zwart op wit afspreken. De kwaliteit van de kleding is dermate goed dat we er zeker nog een seizoen mee doorkunnen. We hebben inmiddels met verschillende andere leveranciers contact gehad en zullen ook nog andere spreken. Maar geloof me, in de wensen die we daarbij doorgespeeld krijgen, horen we van alles: Hummel is goed, Nike is beter, je moet Jako doen, ik vind Macron ook wel mooi. Wijsheid en bedachtzaamheid zijn daarom nu geboden. Ook de randvoorwaarden bij de leverancier moeten ook kloppen. Hoe dan ook maken we ook het komende seizoen af met Kelme en daarna zullen we, na alle reacties en feedback vanuit de club, een keuze maken die bij de Altius past.

  Dat we een club zijn met ambitie, mag er in de kleding uitkomen, maar het geldt ook voor de activiteiten die meer en minder zichtbaar worden. Heeft u de borden en vlaggen van Soccer & Performance Academy gezien? Een professionele voetbalacademie voor het op maat opleiden van spelers op prof-, semiprof- en amateurniveau. Altius faciliteert hen en hoopt met S&P Academy het komende seizoen een doorstart te maken met de voetbalschool voor Altius en de regio.

  Ook kan hier de mooie samenwerking met voetbalscholing.nl niet onvermeld blijven. Zij vertegenwoordigen het gedachtengoed en methode van René Meulensteen. In het weekeinde van 23 en 24 juni geven ze een cursus voor trainers met niemand minder dan Peter Hyballa, de voormalig trainer van onder meer NEC. Altius faciliteert het en heeft het voordeel van de catering. Daarnaast kunnen twee trainers van Altius gratis meedoen aan deze cursus. In het najaar (herfstvakantie) zullen we Voetbalscholing.nl terugzien met hun programma: "Panna-Sterrenteam".

  Sportieve groet,
  Theo Stouten