• FC Almere O9-2 - Altius O9-1
  Het was weer zaterdag. Geen vroege ochtendwedstrijd deze keer, maar een middag wedstrijd. De wedstrijd tegen FC Almere O9-2 vond plaats om 13.00 uur. Zou het Altius lukken om na het mooie resultaat van vorige week de goede lijn door te trekken?

  In het begin van de wedstrijd leek het daar sterk op! Altius schoot uit de start blokken en kreeg al snel kansen. De tegenstander wist ook kansen te creƫren door de bal op goed geluk naar voren te schieten.

  Gelukkig kwam Altius na enkele minuten op een terechte 0-1 voorsprong. Een goede, splijtende pass van Romen in de loop van Thijs H. zorgde voor veel ruimte achter de verdediging. Thijs schoot de bal hard tegen de paal, maar Romen was goed meegelopen na zijn pass en ontving de bal via de paal en rondde daarna beheerst af! Een goede start van de wedstrijd die beloond werd!

  Helaas hield Altius het niet vast. Veel duels werden uitgevochten, maar het geluk was alles behalve aan Altius-zijde. Veel ballen kwamen uit de kluts voor de voeten van Almere. Daar waar Altius het betere van het spel liet zien aan de bal, was het verdedigend ongelukkig. Dit zorgde dan ook voor een 3-1 achterstand.

  Na de 3-1 kwam Altius weer terug in de wedstrijd. Romen gaf zijn zoveelste goede pass van de wedstrijd, waardoor Ties alle ruimte en tijd had en de bal keurig heel rustig in het netje legde, geen houden aan voor de keeper. 3-2.

  Ook de 3-3 was voor Ties. Een goede pass van Jesse H op Ties zorgde wederom voor veel ruimte en Ties ontpopt zich steeds meer en meer tot een ijskoude afmaker, want ook deze bal ging de goal in. 3-3.

  Helaas was het een wedstrijd van duidelijke ups en downs. Na deze uitstekende fase kwam toch Almere weer bovendrijven en schoten weer drie ballen achter de zeer sterk keepende Thijs B.

  Daarna was Altius weer aan het woord. Een goede bal van Thijs H op Romen zorgde ervoor dat Romen wat ruimte kreeg. Romen rondde de bal prima af voor de 6-4. De 6-5 was ook voor Romen, want na een prima schot van Jesse H kwam de bal terug en net als bij zijn eerste goal lette Romen goed op en had de afvallende bal en rondde weer goed af!
  6-5! Wederom een goede comeback.

  Vervolgens wist Almere weer een keer te scoren en werd het 7-5. En daarna weer een goal van Altius door goed doorzetten van Ties. 7-6.
  Toch wist Altius niet door te drukken. De 8-6 en 9-6 vielen nog en zorgden voor een uitslag die niet helemaal paste bij de wedstrijd.

  We hebben een Altius gezien dat aan de bal goed liet zien wat het kon, maar positioneel in verdedigend opzicht nog moet leren. Passie en inzet was goed te zien, maar het ontbrak vandaag aan een dosis geluk. Hopelijk valt het volgende week weer de kant van Altius op.