• Fantastrische voetbaldagen selectie/jeugd

  Afgelopen dinsdag en woensdag stonden in het teken van de voetbal 2-daagse voor de jeugd van Altius. Deze 2 dagen waren een initiatief van de eerste en tweede selectie van Altius. Om een leuke activiteit voor de jeugd te organiseren in de herfstvakantie, maar ook om meer betrokkenheid bij de club te creëren tussen de jeugd en de selectie.

   

  Dinsdagochtend begonnen we, met iets meer dan 100 kids, gezamenlijk aan een warming-up op het kunstgrasveld. Daarna ging iedereen in groepen uiteen, verdeeld over 3 velden, voor twee trainingen. De groepen hadden allemaal een trainer of twee trainers, bestaande uit spelers of staf van de selectie. Er werd fanatiek getraind op passing, aannames, passeerbewegingen etc. Na een lekkere lunch rond het middaguur, werd in de middag een 4 tegen 4 toernooi gespeeld. Iedere wedstrijd duurde +/- 15 minuten en welke wedstrijd werd er een nieuw 4-tal gemaakt. Hierdoor werd het ineens een individuele strijd, want per persoon moest je proberen zoveel mogelijk punten te halen voor het klassement. Per gewonnen wedstrijd kreeg je 10 punten, gelijkspel 5 punten en verlies 0. Maar ook als je een wedstrijd verloren had, kon je toch nog een punt per doelpunt krijgen. Na het 4 tegen 4 toernooi werd een groepsfoto gemaakt met alle kinderen en trainers. Moe, maar voldaan ging iedereen naar huis, opladen voor woensdag!

  Woensdag begon de dag een beetje regenachtig, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook begonnen we weer met een gezamenlijke warming-up op het kunstgrasveld en die was zeker nodig met de koude regen. Na de warming-up gingen de groepen (dezelfde als dinsdag) weer uiteen, maar nu waren er ook veel andere selectiespelers aanwezig om ze te begeleiden. Na een korte drinkpauze, met een stukje fruit, werd aan het einde van de ochtend een begin gemaakt aan het spellencircuit. Iedereen werd ingedeeld op leeftijd en ging met een nieuwe trainer de spellen af. Zo moest er bijvoorbeeld in lege (liggende) containers gemikt worden, werd er latje geknald en was er voetbalbiljart. Ook bij dit spellencircuit werden alle punten nauwkeurig bijgehouden door de trainers en was er dus vooral strijd te zien om de meeste punten te behalen, om zo uitzicht te houden op een mooie beker voor de winnaar van het puntenklassement. Na de lunchpauze in de middag werd het spellencircuit vervolgd met o.a. hooghouden, voetbaldarten en voetbalbowlen. Terwijl de punten opgeteld werden en een overzicht gemaakt werd van de winnaars, werd na een korte drinkpauze direct door gegaan met het penaltyschieten. Per leeftijdscategorie werden de 3 beste penaltynemers tegen elkaar gezet in de finales, waarbij ze een penalty mochten nemen tegen de keepers van Altius 1 en 2, best spannend! Deze dag en daarmee het einde van de voetbal 2-daagse werd afgesloten in het bijzijn van enorm veel ouders, superleuk dat jullie er in zo’n grote getale waren!

  Als laatste moesten de prijzen natuurlijk uitgereikt worden. De winnaars van het 4 tegen 4 toernooi, het spellencircuit en het penaltyschieten kregen allemaal een beker uitgereikt. Daarnaast kreeg het team dat gedurende beide dagen opviel in positieve zin allemaal een medaille. Als extra prijs hadden we een gesigneerd shirt van Davy Klaassen van Werder Bremen weten te regelen, deze was voor diegene die individueel was opgevallen omdat diegene erg behulpzaam was, altijd erg eerlijk speelde of heel erg gezellig was en zo voor een positieve sfeer zorgde.

  Wij willen alle kinderen graag bedanken voor de supergezellige en sportieve sfeer tijdens de voetbal 2-daagse. Daarnaast willen we ouders/verzorgers bedanken voor hun betrokkenheid, op welke manier dan ook! Tot slot kunnen dit soort dagen niet georganiseerd worden zonder de vrijwilligers van de club, daarom willen we afsluiten met het bedanken van iedereen die vrijwillige heeft meegeholpen om deze 2 dagen tot een succes te maken! Wij zeggen; voor herhaling vatbaar!!!!

  Met sportieve groet,

  De selectie en staf van Altius

  Foto’s/filmpjes dag 1;

  https://drive.google.com/open?id=1FXQaHzSzU6YWWS0lHd8RwIIAvp79ML8c

   

  Foto’s/filmpjes dag 2;

  https://drive.google.com/open?id=1-ADJe9WCcyvhUnZrVBjXF9yf6Ln54i7d

   

  Zie hieronder nog het overzicht van de winnaars;

   

   

  4 tegen 4 toernooi

  Spellencircuit

  Penaltyschieten

  O8

  Roy van Ekeris

  Matthias Plaggenmarsch

  Roy van Ekeris

  O9

  Ties Veerman

  Mats Pel

  Mats Pel

  O10

  Thomas IJmker

  Mats Hendrikx

  Mats Hendrikx

  O11

  Kai van Haitsma

  Niels Pel

  Jesper Bos

  O12

  Salim el Bouchehati

  Konstatin Ludwig Ligtenberg

  Valentijn van den Kuinder

  O13

  Sven Looijsen

  Gijs Höweler

  Koen van Baal