• Even voorstellen: Tom Haselager!

  Tijdens de Algemene Ledenvergadering eind 2018 nam Arjan Wingelaar afscheid als jeugd verantwoordelijke van Altius. Half januari werd ik door het nieuwe bestuur van Altius benaderd met de vraag of ik medeverantwoordelijk wilde worden voor de wederopbouw van de jeugdafdeling bij Altius. Ik heb daar even goed over na moeten denken! Dit omdat Altius niet de eerste voetbalvereniging zou zijn waar ik me actief in zou gaan zetten. Maar het idee om in de positie te komen om me in te zetten voor de jeugd van deze club, waar mijn zoon speelt, sprak mij erg aan. Ik heb dan ook na een zeer positief gesprek met Peter, Jan Frans en Cor volmondig "ja" gezegd.

  Mijn naam is Tom Haselager. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij NEP The Netherlands als Facility/logistics manager. Ik ben vader van vier mooie en lieve kinderen, mijn zoon (TJ) voetbalt bij de JO11-2 en mijn andere zoon (Nuño) speelt rugby bij onze buren.

  Sinds een jaar of twee loop ik rond bij Altius, eerst als voetbalvader, maar inmiddels ook als teamleider/trainer en jeugd vrijwilliger. De warme en open sfeer, die Altius heeft, is mooi om te ervaren. Deze sfeer zorgt soms ook voor een roerige organisatie. Wat Altius betreft moet hier meer organisatiestructuur en rust in komen. En dat begint wat mij betreft bij de jeugdspelers en hun ouders.

  Bewegen is gezond, zeker in de buitenlucht, dus sporten is eigenlijk een must voor iedereen. Maar afgezien daarvan droomt ieder kind ervan om op het voetbalveld zich even Messi, Ronaldo of Lieke te voelen, ongeacht hun talent of status. Het is aan ons als vereniging en wat mij betreft ook de uitdaging om ieder kind zijn of haar droom waar te maken, liefst op zijn of haar maximale niveau, maar wel altijd veilig, fair en sportief. En natuurlijk met veel plezier!

  Dat vraagt iets van alle betrokkenen bij de club. Van bestuur en technische staf tot teamleiders en ouders. Zonder die gemeenschappelijke inzet is het onmogelijk om alle jeugdleden van Altius de kans te geven hun (voetbal)talenten volledig te ontplooien. Alle facetten zijn van belang, van hoogwaardige training voor de selectie tot het halen van limonade voor de kleintjes in de puppybak.

  We moeten ambitieus zijn en streven naar prestaties op een waardig niveau, maar ons ook realiseren dat álle jeugdspelers van Altius bouwstenen zijn van de pijlers waar de club op rust. Zij zijn de supporters van de toekomst.... en de scheidrechters, bestuurders, trainers en kantinemedewerkers!

  De structuur die nu binnen de Altius jeugd bestaat is open en waar vrijwilligers op hun eigen voetbalniveau hun best doen. Dit is wel aan verandering toe! Wij willen graag naar een transparante en heldere jeugdafdeling in samenwerking met het bestuur. Met daarin goed afgebakende verantwoordelijkheden en duidelijke communicatie naar onze leden toe. Dit kan onze jeugdafdeling toekomstbestendig maken. Dan kunnen we nog jarenlang plezier hebben van alle mooie tradities die er zijn en ruimte maken voor nieuwe initiatieven.

  Ik hoop dan ook, dat eenieder die iets signaleert binnen de jeugdafdeling van onze club mij zal weten te vinden. Daar waar dingen misgaan, maar ook en vooral daar waar mogelijkheden en kansen liggen om zaken te verbeteren. Uitdagingen, die ik met de gehele jeugdcommissie graag zal aangaan, zodat wij allen gezamenlijk verder kunnen bouwen aan de jeugdafdeling bij deze mooie club.

  Tijdens de jeugdwedstrijden loop ik al veel langs het veld, je kan me dan gerust aanspreken. Op de overige momenten ben ik per mail of per telefoon bereikbaar.