• En dat is twee op een rij!!
  Na de mooie overwinning van vorige week mochten onze dames vandaag voor de beker spelen tegen de meiden van Maarssen MO 19-2. Een team dat net als onze eigen team is samengesteld uit speelsters van verschillende leeftijden. Van 14 tot 18.

  De stand in de beker poule was al lang beslist en daarom had deze wedstrijd alle kenmerken van een oefenwedstrijd.

  Zo begon bij Altius Charlotte als keepster. Met een licht gekneusde enkel toch maar even proberen. Achterhoede is inmiddels al bijna vertrouwd met Nikki, Annelotte, Jasmijn en Cheyenne. Op het middenveld begon Robbin (VR2) als midden midden omdat Pauline er niet bij kon zijn en Keetje en Yrsa op de flanken.

  Voorin stond Raffaella weer spits en Féline en Luna naast haar. Maxime (te laat!), Meike en Sophia (ook VR2) begonnen als wissel. Ashley en Maaike waren de overige afwezigen.

  Door de stevige wind die vanaf de Vreelandseweg met stevige kracht over het veld waaide ontstond een gelijk opgaande wedstrijd die zich op een klein gedeelte van het kunstgras afspeelde.

  In de eerste helft werd goed gevoetbald, ook door de meiden van Maarssen, en het was goed om te zien dat er steeds meer van de trainingen ook in het veld te zien is. Mooie combinaties, goede aanvallen, korte corners en gewoon leuk voetbal.

  Bij een van de aanvallen van Maarssen verstapte Charlotte zich en werd daarom door coach Harm maar gewisseld en Féline nam haar plaats in de goal in.

  Een van haar eerste acties was het stoppen van een penalty; een op het oog onschadelijke bal werd door Cheyenne iets te hard en te hoog teruggespeeld op Nikki die de bal tegen haar arm kreeg. Na vorige week dus weer een penalty tegen.

  De penalty werd door de aanvoerster van Maarssen hard en hoog door het midden geschoten en even leek het erop dat Féline de bal zou stoppen, maar helaas, het schot was te hard, de bal te glad (en ook de handschoenen waren glad) en dus toch een doelpunt. 0-1 ruststand.

  Weer stonden we op achterstand, maar net als vorige week richtten onze dames zich op in de tweede helft.

  Op onze rechterflank ging Luna met een mooie beweging om haar verdediger heen en het zestienmetergebied binnen. Net op het moment dat je denkt; nu komt die voorzet, schoot ze de bal met een mooie boog in de verre hoek. 1-1!!

  En nu gingen onze meiden doordrukken. Maarssen kwam er (bijna) niet meer aan te pas. En de druk werd ze te groot. De scheidsrechter zag ook bij Maarssen een handsbal en kon niets anders dan de bal nog een keer op de stip te leggen.

  Even leek het erop dat Nikki haar eerdere handsbal wilde herstellen maar gedecideerd naam Luna haar verantwoordelijkheid als aanvoerder en ging achter de bal staan. Eerdere ervaringen met penalty’s waren niet geheel positief maar deze keer schoot ze de bal hard langs de keeper.

  De goed spelende Robbin zorgde voor het meer dan verdiende slot akkoord. Na wederom een mooie voorzet van Luna kwam ze goed naar binnen, omspeelde de keeper half en schoot de bal in het dak van de goal.

  Sophia en Robbin bedankt voor jullie inzet. Kunnen we deze week nog een keer op jullie rekenen?

  Een hele goede wedstrijd van alles dames maar er kan er maar een “the woman of the match” worden.
  En dat was deze keer dus een makkie om uit te kiezen. Na vijf wedstrijden zonder doelpunten (maar wel assists) was Luna deze keer goed voor twee treffers en een assist en daarmee uitverkozen tot onze “Woman of the match”!!

  Woensdagavond spelen we een oefenwedstrijd om 19.30 thuis bij Altius. Komt allen onze meiden aanmoedigen. Ze zullen iedere steun kunnen gebruiken (verwacht ik ….!)


  Topscoorders per 21-10 (en we hebben een nieuwe lijstaanvoerder, al is het maar omdat het op alfabet gaat..)

  Luna 2
  Raffaella 2
  Yrsa 2
  Annelotte 1
  Charlotte 1
  Maxime 1
  Nikki 1
  Pauline 1
  Robbin 1