• Een vroegertje vandaag !
  En weer speelden onze dames een wedstrijd die te weinig opleverde. Deze keer tegen de dames van KDO uit de Kwakel.

  We mochten deze keer op veld 1 aantreden tegen deze nieuwe tegenstanders. En of het nu door het vroege tijdstip kwam, of misschien lag het aan de warming up maar we begonnen niet echt scherp.

  Vanwege het ontbreken van Raffaella, Meike en Charlotte kwamen Robbin en Sophia weer eens bij ons invallen. Het goede nieuws kwam uit de ziekenboeg; Ashley ging het weer proberen na haar blessure.

  Annelotte begon als keepster aan de eerste helft met daarvoor de vaste verdediging; Nikki, Cheyenne, Jasmijn en Maxime. Middenveld ook als vertrouwd met Pauline, Keetje en Maaike. Voorin Luna, Yrsa en Féline.

  Een gelijkwaardige wedstrijd begon onder leiding van een zeer goede inhuur-scheidsrechter (wiens naam ik helaas vergeten ben te noteren). Wij hadden we ook nog een nieuwe grensrechter in de persoon van Cas Kooijman uit de JO 17-2 die graag het team van zijn zus wil helpen

  De wedstrijd dan : het spel golfde over en weer maar KDO was de slimmere ploeg, met goede aanvallen steeds op snelheid door onze verdediging. Bij een van deze aanvallen werd er weer eens een keer niet goed opgelet en kon de uitstekende spits van de tegenstander de 0-1 aantekenen. Op dat moment een verdiende voorsprong.

  En dan worden we pas echt wakker en gaan beter voetballen. Langzaam worden we sterker en dringen KDO terug op eigen helft. Uit een van onze aanvallen maakte Yrsa nog voor rust de gelijkmaker en dus gingen we met 1-1 de rust in.

  De tweede helft begonnen we sterker aan de wedstrijd (zal door de thee gekomen zijn) en eigenlijk hadden we in die fase op voorsprong moeten komen maar Pauline miste net de scherpte en ook een beetje mazzel om te scoren.

  Ook KDO was nog regelmatig gevaarlijk voor de goal van Féline die de tweede helft in de goal was gaan staan maar keer op keer hield zij de aanvallers van een doelpunt af.

  Voor de uiteindelijke nederlaag trek ik als coach het boetekleed aan want na het wisselen van de goed spelende Jasmijn voor de ,als voorstopper, onervaren Sophia kon de snelle spits van KDO twee keer door het centrum opkomen en nog twee keer scoren. 1-3 eindstand dus.

  En toch, als we onze eigen kansen beter gaan benutten kunnen we ook hier van winnen. Nu maar hopen dat onze spitsen snel weer het weg naar de goal terug gaan vinden!!

  Inmiddels weten we ook dat deze wedstrijd de laatste is geweest van Ashley waardoor we met 14 speelsters verder zullen moeten gaan.

  Maar laten we positief eindigen; voor het eerst in meer dan een maand geen penalty tegen !!

  Woman of the match is deze keer Pauline geworden. Goede wedstrijd, die bekroond had moeten worden met minimaal een doelpunt!!


  Topscoorders per 4-11 :

  Yrsa 3
  Pauline 2 (+1 oefenwedstrijd)
  Luna 2
  Raffaella 2
  Annelotte 1
  Charlotte 1
  Maxime 1
  Nikki 1
  Robbin 1