• Een valse start
  Altius 1 - Waterwijk 1 (1-2) 1-3
  Goals Samir Didouch
  Gele kaart Arno Calis en Wietse Siemerink

  Een valse start

  Zo gelijk maar even door de zure appel heen bijten.
  Opgekrult op de bank, warm plaid over me heen en genoeg chocolade onder handbereik om me weer wat blijer te maken.

  De dag begon zo mooi. De zon scheen, de nieuwe tenue's waren er.
  Helaas moesten we Mark Koomen missen die flink geblesseerd was geraakt op de laatste training maar de selectie is breed dus problemen werden opgelost.
  De voor bespreking en lunch werd gehouden met pupil vd week Ties Veerman, die tijdens de wedstrijdbespreking de heren uitlegde hoe je een goede corner moest nemen. Top gedaan Ties.

  Wáterwijk kwambinnen in chaos, hun tenue was er niet dus ze hadden maar wat gepakt, nummers moesten opnieuw worden ingevoerd, spelers kwamen te laat of helemaal niet.

  Kortom ze waren rijp om aan de Altius lans gespiest te worden.

  De tornados kwamën het veld op samen met de spelers van jo-8 1 en Ties nam de aftrap en scoorde na een weergaloze schijnbeweging in de goal van Waterwijk.

  Met de gesponsorde wedstrijdbal van HP airco en de nieuwe aanvoerdersband gesponsord door Uppersign om de arm van Arno Calis werd er echt afgetrapt.

  Een grote kans gelijk na twee minuten al voor Altius en na 10 minuten een corner van Jordy Arp op maat gegeven bij Samir Didouch en bam de 1-0. Het zou een mooie middag worden.

  Maar dat werd al heel snel omgedraaid, voor dat ik de Altius goal geupload had op FB zat de 1-1 er al in. Huh? Hoezo 1-1 was er al afgetrapt? ja blijkbaar maar de mannen van altius hadden het nog niet de gaten.

  Vanaf dat moment was Waterwijk scherper, harder sluwer. In de weg lopen, voor de bal gaan staan of net nog weg trappen. Feller in de duels.
  Altius kreeg zeker kansen in de eerste helft en als er wat beter de bal op de medespelers was afgegeven hadden we waarschijnlijk, want ja je weet het maar nooit dik voor gestaan in de rust.
  Daarbij zeker vermelden dat de keeper van Waterwijk een uitstekend middág had en heel veel ballen op de lijn pakte.

  Toen na 25 minuten de rechtsbuiten van Waterwijk halverwege de middellijn de bal veroverde in een lange slaom via de rechter kant van het veld richting de goal ging en niemand hem een strobreed in de weg legde ging hij maar verder en schoot de 1-2 erin.

  De rust werd behaald hiermee.
  Werd er in de eerste helft nog gevoetbalt en kansen gecreeerd in de tweede helft werd het er niet beter op.
  Maar daar waar er kansen kwamen stond de keeper van Waterwijk op zijn post.

  Er werd gewisseld en Jasper vd Heuvel, Wietse Siemerink en Elias Mselmi kwamen erin.
  De wil en de inzet om de wedstrijd om te draaien was er wel, maar t lukte gewoonweg niet.
  Nog 10 minuten te spelen en er werden meer risicos genomen waardoor er achterin meer ruimte kwam en vlak voor tijd profiteerde Waterwijk hiervan prikte de 1-3 erin.
  Game over!

  Volgende week uit naar Cobu boys.