• De tweede wedstrijd
  Na een weekje rust in verband met de afgelastingen van vorige week moesten we vandaag naar De Bilt om aan te treden tegen de plaatselijke MO19-1. Een op voorhand pittige tegenstander want ze hadden al gelijk gespeeld tegen ´t Gooi (waar wij met 6-1 van hadden verloren).

  Zonder Yrsa en Pauline konden we op het mooie kunstgrasveld zeker in de eerste helft maar nauwelijks standhouden. De tegenstandsters waren ons regelmatig te snel af en waren gewoon een stukje feller.

  Annelotte stond deze week in de goal en zou dit de hele wedstrijd blijven doen. Verder de vertrouwde achterhoede met Raffaella, Maxime, Jasmijn en Cheyenne. Middenveld Nikki, Keetje en Maaike en voorin Luna, Charlotte en Meike. Wissel waren Féline en Ashley.

  De dames van De Bilt begonnen voortvarend aan de wedstrijd en eigenlijk liepen we de hele eerste helft alleen maar achter de tegenstander aan. We hielden de bal, als we die al hadden, niet in de ploeg en alle lange ballen op de spitsen waren bij voorbaat kansloos door het gladde veld.

  De 2-0 achterstand bij de rust was een bleke afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. Het is dat onze keepster vandaag goed bij de les was en zich (onder toeziend oog van haar moeder) hartstochtelijk voor ieder bal wierp, met gevaar voor eigen leven bijna. Licht gehavend zou ze de wedstrijd beëindigen maar heel goed gekeept!

  De tweede helft was iets beter van onze kant maar nu kwamen er andere problemen om de hoek kijken.
  Bij een duel viel Nikki ongelukkig op haar schouder en blijkt haar sleutelbeen te hebben gebroken en ook Ashley viel uit met naar later bleek een breuk in een rib. Beide dames van harte beterschap gewenst en een voorspoedig herstel. Later in de week zou Féline op de training ook nog eens geblesseerd raken (scheurtje in enkelband) dus dat wordt nog puzzelen voor volgende week.

  Toch leken we deze tweede helft iets beter in ons spel te komen. Charlotte en Luna kwamen samen nog tot een paar mooie aanvallen en ook Meike en Ashley kregen nog kansen op de eretreffer die ons echter niet gegund bleek.
  Sterker nog; De Bilt maakte er nog een derde goal bij en zo eindigde deze wedstrijd in 3-0.

  We kunnen en zullen beter moeten voetballen dames als we straks de competitie beginnen tegen Kockengen. Blijf lekker positief naar elkaar en naar de tegenstanders dan gaat het zeker lukken.

  Als “woman of the Match” is deze week verkozen Annelotte vanwege haar goede keeperswerk.
  Volgende week hebben we een weekje rust zodat hopelijk alle blessures goed kunnen herstellen. En dan de 7e oktober mogen weer thuis tegen SCW MO19-1.