• De toekomst van Altius: met elkaar voor ambitie en sportieve gezelligheid

  Een grote club waar iedereen met plezier speelt, waar het eerste wordt gevoed door spelers uit de jeugd en waar ambitie en sportiviteit samen gaan met gezelligheid. Waar zowel jongens en meisjes, heren en dames, veteranen en veterinnen zich thuis voelen. Dat is het Altius waar wij als Technische Commissie (TC) de komende jaren naar toe willen werken. Graag leggen we in dit stuk uit hoe wij dat gaan aanpakken.  

  Beleidsplan 2016 als basis
  Het beleidsplan uit 2016 dat door de leden is goedgekeurd en waar wij kleine wijzigingen in hebben aangebracht vormt de leidraad waarmee wij als TC aan de slag gaan. Het jeugdvoetbal willen we verder door ontwikkelen door goed opgeleide trainers op de selectie teams en een hoofd jeugdopleidingen in de jeugdcommissie te werven. Daarmee hopen wij het volgende te bereiken:

  • meer breedteteams waardoor selectiebeleid makkelijker wordt om uit te voeren

  • meer spelers uit eigen jeugd laten doorstromen naar de seniorenselectie

  • plezier terug in het voetbal

  Onze nieuwe jeugdvoorzitter Tom Haselager zal samen met de TC en het Altius bestuur gaan bouwen aan de nog te vormen jeugdcommissie. Doel is om zo het jeugdbeleid beter vorm te kunnen geven.
  Tom Haselager zal zich binnenkort op de site nader voorstellen.

  Het eerste
  We streven ernaar dat de herenselectie voor 75% uit eigen jeugd bestaat en/of spelers die binding hebben met Altius en die zich actief willen inzetten voor de club. Het streven met het eerste elftal is om jaarlijks mee te strijden voor promotie . Daarbij staat plezier en ambitie voorop, terwijl ook de financiƫn goed geborgd zijn.

  Dames
  De damesafdeling willen we vanuit de jongste jeugd gaan opzetten, waarbij de huidige teams blijven bestaan. Vrouwen 1 moet een stabiele derdeklasser worden en we willen de Veterinnen in de breedte laten groeien. En voor het huidige seizoen voor vrouwen twee de uitdaging om kampioen te worden in de 5e klasse.

  Overige seniorenteams
  Ook de andere seniorenteams willen wij meer aandacht geven. We gaan werken aan extra evenementen per seizoen en we willen de teams zo inrichten dat het voor nieuwe Altius-leden aantrekkelijk is om bij ons te komen voetballen.

  Breed gedragen beleid
  Om ervoor te zorgen dat het beleid breed gedragen en uitgevoerd wordt, zit er vanuit alle geledingen een vertegenwoordiger in de TC. Zo willen wij op een enthousiaste en positieve manier de toekomst in. Samen maken wij van Altius een club waarbij gezelligheid en sportieve ambitie goed samen gaan.

  Dit seizoen
  Met Altius 1 gaan wij voor een succesvolle tweede helft van het seizoen, met spelersgroep, staf en begeleiding. Daarbij hopen wij op zoveel mogelijk support van alle leden. Op naar een mooie afsluiting waarbij een vierde plek in de eindstand of de derde periode, naar mening van alle betrokkenen, tot de mogelijkheden moet behoren! De start van 2019 is met een 10-0 overwinning op CTO 70 uit Amsterdam een super begin.

   

  Sportieve groet,

  Cor de Bree,
  TC-voorzitter