• De hoofdmacht van Altius

  Hoe gaat het met ons eerste elftal, onze hoofdmacht? Immers, Iz Terlouw, de ‘eminence grise’ van Altius, zegt altijd: ‘Als het met het eerste goed gaat, gaat het goed met de club.’

  Welnu, we kunnen constateren dat het goed gaat met onze A-selectie. Na een start met vele en soms langdurige blessures en enkele schorsingen, staan onze jongens midden november op een mooie 3de plaats in de competitie en zijn ze na een overwinning op 2de-klasser FC Weesp 1 een ronde verder in de Districtsbeker 2017/2018. En na het succesvolle bekeravontuur van vorig seizoen, zijn de verwachtingen natuurlijk hooggespannen.

  Arno Calis en Jan Kloet zijn na een forse kwetsuur weer begonnen met trainen, dus dat is goed nieuws. Alleen Beau Schaepman is voorlopig nog uitgeschakeld met een nare knieblessure die hem zomaar een groot deel van het seizoen kan gaan kosten.

  Altius 1 heeft in de competitie op dit moment 8 wedstrijden gespeeld, er daarvan 6 gewonnen en 2 verloren en staat nu 1 punt achter op koplopers FC Hilversum en AH ’78 uit Huizen. Als we de vele trouwe volgers van Altius 1 ernaar vragen, heeft dit team zeker de potentie voor het kampioenschap te gaan, of in elk geval het winnen van een periode. De eerste periodetitel, over 8 wedstrijden, ging net aan onze neus voorbij. Op naar succes in de tweede periode!

  Met trainer-coach Herman Wallenburg hebben we een ervaren trainer, die onder bijzondere omstandigheden zijn hoofd koel houdt. Zo’n bijzondere omstandigheid was er op 4 november, toen Altius thuis speelde en met maar liefst 5-2 voor stond. Uiteindelijk ging de winst toch naar Nieuwland (5-6), en iedereen was dus erg teleurgesteld; men realiseerde zich dat dit weleens de periode zou kunnen kosten. De trainer onthield zich van commentaar; hij weet dat de balans pas aan het eind van het seizoen wordt opgemaakt.

  Nog een paar statistieken: Glenn Hemmers is op dit moment onze meest productieve speler, met 10 gescoorde doelpunten en diverse assists, en onze ervaren spits Samir Didouch volgt hem op de voet, met een paar minder wedstrijden gespeeld.

  Kortom: het gaat goed met ons eerste. En dus gaat het ook steeds beter met onze mooie vereniging!

   

  Arjan Wingelaar