• De eerste punten zijn binnen!!!
  Eindelijk is het dan zover, de eerste overwinning is behaald en ook nog eens met goed voetbal. Wat wil je nog meer?
  Op het mooi gelegen complex van Hees moesten onze meiden aantreden tegen het elftal van Hees waar we vorig jaar ook al van hadden gewonnen. Enig zelfvertrouwen was dus wel op z’n plaats.

  Onder een heerlijk zonnetje met een temperatuur van tegen de 20C begonnen we met Maxime als keeper, achterhoede deze keer Aneelotte rechtsachter Nikki laatste man, Cheyenne linksachter en Jasmijn voorstopper.

  Middenveld Keetje rechts, Charlotte midden en Meike linkshalf (Pauline was er niet bij vandaag) en in de voorhoede Raffaella spits geflankeerd door Luna en Féline. Maaike en Yrsa waren deze keer de eerste wissels.

  Vanaf de eerste balomwentelingen was het wel duidelijk wie hier de betere ploeg was; Altius dus!!

  Mooie combinaties, zowel over links als over rechts. Opkomende backs, driehoekjes op het middenveld, een steeds vaker opkomende laatste man en een keeper die eigenlijk niets te doen had. Hier zouden de punten voor ons zijn!!

  En wat je dan vaak ziet, een klein beetje nonchalant verdedigen en daar ging de spits van Hees alleen op Maxime af. Nikki in de achtervolging maar net te laat en de spits ging neer in de 16. Strafschop en een gele kaart (tijdstraf van 10 min)

  Ondanks dat Maxime goed haar doel verkleinde door een meter of twee voor de lijn te staan werd het dus 1-0 voor Hees.

  En nu gingen wij nog scherper dan voorheen door in de jacht op de gelijkmaker die dan ook meer dan terecht vlak voor de rust viel. Voorzet van Luna vanaf de rechterkant, Charlotte schiet, redding keepster en de rebound voor Raffaella. Beetje zoals op de training :))

  Ondertussen leek het bij Hees wel een aflevering van MASH! De ene na de andere speelster kreeg last van enkels, knieën en andere ledematen waardoor we een groot deel van de wedstrijd tegen tien en zelfs even tegen negen dames speelden. Complimenten voor de inzet van Hees dat ze toch bleven strijden voor wat ze waard waren.

  Maar meteen bij het begin van de tweede helft scoorden wij nog een keer (weer Raffaella) en ging langzaam het kaarsje uit bij Hees.
  Via doelpunten van Yrsa en nog een hele mooi doelpunt van Nikki werd uiteindelijk de eindstand bepaald op 1-4. Een meer dan terechte uitslag die nog veel hoger had kunnen (moeten) zijn als alle kansen iets beter waren uitgespeeld.
  Zo was er nog een mooi schot van Féline (met links) die door de keeper uit de kruising werd getikt.

  Enig smetje op deze winstpartij was het uitvallen van Maaike met een bovenbeenblessure en Charlotte met een gekneusde enkel. Sterkte met herstel.

  Ik denk dat ik namens al onze toeschouwers kan zeggen dat we hebben genoten van jullie spel deze keer!

  Woman of the match was deze keer lastig kiezen. Luna met drie assists? Of toch Nikki die haar eerste keer doelpunt voor ons maakte en goed leiding gaf aan de achterhoede?

  Gekozen is voor Nikki (ondanks de gele kaart)!

  Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen Maarssen om 14.30 uur thuis bij Altius en dan mogen we weer een keer op kunstgras!

  Omdat op de website geen ruimte meer schijnt te zijn voor een topscoorders lijst doe ik dit vanaf deze week maar zo:

  Topscoorders per 14-10

  Raffaella 2
  Yrsa 2
  Annelotte 1
  Charlotte 1
  Maxime 1
  Nikki 1
  Pauline 1