• Altius presenteert de nieuwe jeugdtrainers seizoen 2020/2021

  Vanaf deze week gaan wij elke week de trainers presenteren voor de verschillende jeugd elftallen. De invulling van de trainersstaf is inmiddels bijna compleet. De meest in het oog springende wijziging betreft de opgeleide jeugdtrainers die een stap maken binnen Altius. Maar de jeugdcommissie kan zeker zeer trots zijn met zo klapper als Glenn Hemmers als trainer voor de JO17-1.

  Het nieuwe jeugdbeleid begint steeds meer zijn vruchten af te werpen!

  'Het is een goede mix geworden' zei Frank van Haitsma, die blij is dat bijna alle namen tijdig ingevuld zijn. ,,Het is mooi dat het overgrote deel van de posities binnen de jeugdafdeling hetzelfde blijft. We zijn ontzettend blij dat al die ouders (lees vaders, kom op moeders ook voor jullie is een plek op het veld met opleiding gegarandeerd bij Altius) besloten hebben een jaar door te gaan. Het is een goede mix geworden van ervaren trainers en aanstormend talent. Twan Verweij Ruben Hazenberg en Justin van de Roest bijvoorbeeld! Allemaal selectie spelers die aan de slag gaan met verschillende leeftijdscategorie in de jeugd. Maar ook mannen als Frank Booijen, Jan Paul Wijland, Winston Mei en vele anderen die we al jaren met bezieling op het veld zien.

  Met nieuwkomer Arthur Figge hebben we een ervaren man in huis gehaald. Hij heeft zijn sporen hoofdzakelijk verdiend op het Keepersgebied maar is natuurlijk ook het gezicht van de voetbalschool: NewGenerationClinics. Maar er wordt natuurlijk ook gekeken naar de breedte teams, zo hebben wij ook een akkoord kunnen bereiken met Niels Schuurman die op de gehele onder de 8 zijn kennis en vaardigheden gaat overbrengen. De invulling van de trainers voor deze jeugdteams is een belangrijke stap voor het nieuwe seizoen. Opleiden van jeugdtrainers heeft binnen onze jeugdcommissie een hoge prioriteit en bevlogen trainers krijgen bij Altius de mogelijkheid om door te stromen, zie bv. Marnix Loos. We hebben in het nieuwe seizoen drie jonge trainers op onze (hoogste) jeugdteams die zeer betrokken en leergierig zijn en bereid zijn te investeren in hun trainerscarrière, Roy Stekkelburg, Quentin en Yannick de Gooyer. Dit is weer een mooie impuls voor onze jeugdopleiding. Maar nog veel mooier is dat bijna alle trainers van het vorig seizoen hun JA woord hebben gegeven om mee te helpen door te bouwen aan een goed jeugd opleiding van Altius.

  We hebben afscheid genomen van Boy de Frankrijker als Hoofd jeugd technische zaken. De jeugdcommissie is in gesprek met een nieuwe HJTC voor Altius. Verder blijft alles zoals het was en dat is uiteraard prettig. “Ik kijk uit naar een nieuw, hopelijk wederom succesvol seizoen”, aldus Frank Haitsma.

  Op de foto: Glenn Hemmers JO17-1 – Marnix Loos JO14-1 - Justin vd Roest JO13-1 – Arthur Figge JO11-1 – Twan Verweij Keeper trainer seizoen 2020/2021