• Altius O9-1 - sv Huizen O9-2 Beker
  Zaterdag 21 oktober, de laatste wedstrijd in de poulefase van de beker tussen Huizen en Altius. Een alles of niets wedstrijd. Wie er won zou doorgaan in de beker. Voor Altius was een gelijkspel ook genoeg. In de competitie verloor Altius in een spannende wedstrijd met 3-7 van Huizen. Een geflatteerde uitslag, maar wel een teken dat wij hier en daar wat slimmer moeten zijn. Hoe zou dat vandaag gaan? Zou Altius de favorieten status die het aan het begin van de wedstrijd had waarmaken? Fier aan kop, met een winstpartij en een gelijkspel, begon Altius aan de wedstrijd, helaas wel zonder Jesse E, die ziek was.

  Vanaf het begin af aan was Altius sterker. Fel in de duels en de tegenstander geen moment rust gunnend. Dit resulteerde al snel in een 1-0. Een prima actie van Romen tussen meerdere verdedigers van Huizen door zorgde voor een bijna niet te missen kans. Missen deed Romen dan ook niet.

  Altius bleef goed voetballen, met maar een enkele kans voor Huizen. Na een zo’n kans ving de uitstekend keepende Thijs B de bal. Niet treuzelend schoot Thijs de bal naar voren langs iedereen. De bal viel tussen Ties en de verdediger van Huizen in. Ties die als vanouds aan het strijden was, was door een sliding eerder bij de bal dan de tegenstander en tikte de bal net voldoende aan om de bal aan Thijs H te geven. Thijs liet zijn bekende kanonskogel van zijn schoen vertrekken om de 2-0 te maken.

  Wat een prima start. Tijd voor de eerste rustpauze. Hou zou Altius uit de rust komen? Vaak is dat wisselvallig. Helaas deze keer ook. De volgende 10 minuten waren bijna volledig voor Huizen. Slordig spel van Altius-zijde, onoplettendheden en iets minder sterk in de duels. Altius liet dus het spel aan Huizen en dat is het laatste wat je moet doen. De 2-1, 2-2 en 2-3 vielen allemaal in dit kwart.

  In de grote rustpauze waren de jongens bewust van het probleem. We waren niet meer scherp en lieten hier en daar iets lopen. Tijd om dat weer goed op te pakken!

  Het derde kwart begon. En ja hoor, Altius pakte de draad fantastisch op. Thijs H schoot van een ruime afstand de bal hard op de goal en zorgde zo voor de 3-3. Wat een goede manier om de draad weer op te pakken.

  Vanaf dit moment zette Altius voluit druk naar voren op twee personen na, Thijs B, de uitstekende keeper en Sergio die vandaag meer weg had van een ondoordringbare muur. Wat een fantastische wedstrijd in de verdediging van Sergio, hiermee zorgde hij ervoor dat de rest van het team zonder gevaar kon druk zetten.

  Na een goede actie van Jesse H die in de tweede helft zijn vorm teruggevonden had, kwam de bal bij Thijs H. Zou hij een hattrick maken vandaag? Ja hoor, weer een onhoudbare bal voor de keeper van Huizen. 4-3. Altius weer terug aan de leiding.

  Direct na de aftrap zette Altius weer druk. Na een tijdje veroverde Twan de bal en bleef steeds duelleren met de tegenstander tot de bal uiteindelijk in de goal van de tegenstander belandde. Een toonbeeld van hard werken weer en de verdiende 5-3!

  Na alweer goed druk zetten van het hele team met aan het hoofd Romen en Jesse H veroverde Altius weer de bal en Jesse rondde direct af. 6-3!

  Het laatste woord was wederom aan Jesse. Na een schot van afstand verwerkte de keeper de bal niet helemaal goed en rolde de bal in de goal. Wel was het belangrijk dat er voldoende vaart aan de bal zat na het schot van Jesse en dit zorgde voor de 7-3!

  Blijkbaar zijn de jongens van Altius O9-1 echte cupfighters! Na enkele verliespartijen in de competitie vindt de eerste winstpartij plaats in de beker, evenals de vorige gewonnen wedstrijd. Door in de beker na een prima wedstrijd. Nog wel wat rommelig hier en daar, maar met passie en strijd bereik je ook veel, zeker als de basistechniek daarbij komt. Deze strijd vasthouden en nog iets beter gaan voetballen, dan gaan er in de competitie ook nog voldoende winstpartijen volgen!

  Alle jongens verdienen weer een compliment!

  Sergio speelde vandaag de sterren van de hemel! Vrijwel ieder duel won hij. Zette zijn verdediging goed neer en was een echte leider. Aan de bal ook steeds de juiste keuzes makend en verzorgde de opbouw zeer goed! Top!

  Jesse H speelde zeker in de tweede helft een zeer sterke pot goed aan de bal en leidinggevend in het druk zetten.. Nu proberen om dit weer de hele wedstrijd aan te pakken.

  Romen was weer heerlijk aan het dribbelen. Soms onnavolgbaar, maar soms ook op de verkeerde plek. Nooit opgevend in de duels en een aanvaller mag ervan uitgaan dat hij Romen enkele keren per actie tegen komt.

  Twan was weer overal te vinden. Veel duels winnend en ook een prima goal komend vanuit zijn enorme inzet. Enorm belangrijk weer!

  Thijs B heeft weer enorm veel ballen uit de goal gehouden en had een zeer belangrijke “voorassist” bij de 2-0. Daarnaast kwam hij weer enkele keren enorm goed uit waarmee hij de verdediging goed hielp!

  Thijs H met het kanon in zijn schoenen. Enorm sterk aan de bal, maar soms te veel zelf. Als Thijs nog meer samen weet te spelen dan haalt hij nog meer rendement uit zijn nu al goede spel!

  Ten slotte Ties alweer sterker dan jongens die veel groter waren dan hijzelf. Daarnaast ontwikkelt Ties zich stormachtig door na een goede actie ook een goede pass te geven! Enorm belangrijk weer! Als een duveltje uit een doosje kwam hij steeds tussen de Huizenaars door!

  Een fantastische wedstrijd, hopelijk geven de jongens er een goed vervolg aan door ook komende week weer goed te spelen.