• Altius O9-1 - sv Huizen O9-2
  Het was weer zaterdag. Om 8.00 uur was iedereen aanwezig en begon de voorbereiding. Om 8.30 uur begon de wedstrijd. De tegenstander was Huizen O9-2. Een ploeg die we kenden van vorig jaar. De uitwedstrijd bij hen was misschien wel de beste wedstrijd van dat seizoen, op het afronden van kansen na. Hoe zou dat vandaag gaan?

  Vanaf het begin van de wedstrijd begon Altius fel. Kans werd op kans gestapeld. Maar er werd vaak gemist. Het had in de eerste minuten wel 5-1 kunnen staan. Maar dat was helaas niet zo. Maar trots mogen de jongens zijn over hoe ze uit de startblokken kwamen!

  Ondanks de vele gemiste kansen wist Altius toch een voorsprong te nemen! Een fantastische lange bal van Thijs B. viel tussen een verdediger van Huizen en Ties in. Ties in het begin het toonbeeld van felheid overbrugde de afstand naar de bal een stuk sneller dan de Huizenaar. De bal werd door Ties hiermee goed doorgetikt en Thijs H. kon alleen op de keeper af. Zoals we van Thijs gewend zijn was het een wonder dat het doel nog heel was na zijn schot. 1-0! Een verdiende voorsprong!

  Hierna ging Altius door, maar ook Huizen kreeg kansen door zo nu en dan verkeerd positie kiezen van Altius, gelukkig wist de sterk keepende Thijs B. samen met zijn verdediging alles tegen te houden.

  Toen was er het Romen moment. De dribbelaar pur sang nam de bal mee, liep 3, 4 Huizenaren voorbij alsof het pionnetjes waren gaf een fantastische bal op Ties. Ties dacht niet na en haalde in een keer uit. Niet hard, maar perfect geplaatst in het linker hoekje, onmogelijk voor de keeper om tegen te houden. Wat een actie en wat een afronding!

  Helaas raakte Altius vanaf dat moment de draad kwijt. Ging het te makkelijk, waardoor er onderschatting plaatsvond? Was er te veel energie in die eerste minuten gestopt? Wie zal het zeggen, maar Huizen kreeg na de 2-0 kans op kans. Zo kwam het dat in de eerste “kleine rust” de stand op 2-2 stond. Een tegenvallende stand na zulk goed spel en zo’n werklust.

  Het leek erop dat er iets geknakt was bij Altius. De strijd en de passie was even weg. Huizen liep uit tot 2-7 in een fase waar Altius weinig te vertellen had en vooral achter uit liep. Er werd wel continu strijd geleverd, maar de Huizenaren zaten in een flow die nauwelijks te stoppen leek.

  Na de laatste “kleine pauze” pakte Altius de draad toch nog weer wat beter op. Er werden weer veel duels gewonnen. De acties van de eerste minuten waren weer zichtbaar. Het slotakkoord was dan ook voor Altius.

  Wederom een uitstekende bal van Thijs B. kwam bij Romen terecht. Deze ging recht op de goal af en haalde goed uit. Deze bal wist de keeper nog te verwerken, maar Ties was goed meegelopen en ving de bal op. Daar waar veel spitsen gelijk hadden uitgehaald bleef Ties rustig, creëerde nog wat meer ruimte en plaatste de bal daarna rustig in de verre hoek. 3-7.
  Gezien de eerste minuten en de laatste minuten en de grote hoeveelheid kansen die Altius had gehad, was dit een zeer geflatteerde uitslag en had Altius meer verdiend. Complimenten aan Huizen, want zij hebben zeer goed gevoetbald en goed gebruik gemaakt van de zwakte van Altius. Hier moeten we van leren, maar de eerste stappen na de teleurstellende vorige week zijn gezet. Het spel was al stukken beter, de passie en strijd waren weer terug. Nu nog wat meer letten op de posities, zodat er niet te veel ruimtes worden weggegeven. Dan is de volgende wedstrijd een prooi voor Altius!

  Complimenten voor alle jongens voor de werklust en strijd van vandaag!