• Altius O9-1 - SEC O9-1


  Vandaag was het tijd voor Altius O9-1 om aan te treden tegen SEC O9-1. Een fit en compleet Altius begon aan de aftrap.

  Al snel werd duidelijk dat we met SEC een van de sterkste tegenstanders van de competitie troffen. Daarnaast was Altius zelf niet altijd scherp genoeg in de duels en werd daardoor regelmatig afgetroefd. SEC kreeg genoeg ruimte om te voetballen en Altius kon hier de eerste helft weinig tot niets tegen in brengen. Altius voetbalde niet door tot de goal van de tegenstander maar schoot vaak al vanaf de middellijn. Zo stond het dan ook 0-7 tot dat Altius iets terug kon doen.

  Thijs H mocht de bal in dribbelen. Dat deed hij uitstekend, want hij legde de bal in een keer klaar voor zichzelf en wist van grote afstand de bal hoog en hard over de keeper heen te schieten. 1-7. Deze goal gaf het startschot voor een goed kwart van Altius.

  In deze 10 minuten had Altius namelijk de wedstrijd in handen. Er werd ouderwets snel druk gezet en de tegenstander kon lange tijd niet onder de druk vandaan komen.

  Uit een zo’n druk moment aangevoerd door Sergio en Thijs H viel de volgende goal van Altius. De bal werd goed veroverd door het samenwerkende duo en Thijs H kon wederom aanleggen. Ook deze bal vloog achter de keeper voor de 2-7.

  Ook de derde goal van Altius nam Thijs H voor zijn rekening. Wederom dribbelde Thijs goed met de bal en kon wederom vernietigend uithalen. 3-7. Altius liet zien goed te kunnen strijden ook al stonden ze ver achter.

  Maar helaas hield Altius het goede spel niet langer dan deze 10 minuten vol. De wedstrijd eindigde in een 3-10 nederlaag.

  We zullen eerlijk moeten zijn. We hebben een tegenstander getroffen die simpelweg sterker was dan wijzelf. Als wij daar dan maar 10 minuten echte strijd tegenover stellen kan je niet winnen. Voor de goede 10 minuten verdienen de jongens complimenten! Bij een 0-7 achterstand jezelf zo opladen om toch nog strijd te leveren doet niet iedereen.

  De man of the match was dan ook de speler bij wie dit duidelijk te zien was. Jesse E speelde een ongelukkige eerste helft, maar de tweede helft ging hij volop de strijd aan.

  Alle spelers mogen terugkijken op een uitstekende 3e kwart, tegen een zeer sterke tegenstander. Op naar de volgende wedstrijd.