• Altius O9-1 - SDO O9-1
  Wederom een wedstrijd tegen SDO. Voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd. Ook eindelijk weer een volledig team. Thijs B die doordeweeks ziek was, was gelukkig weer fit genoeg om mee te doen. De verhouding in wedstrijden tussen SDO en Altius was voorafgaand 2-1 in het voordeel van Altius. In de beker en in de competitie won Altius, maar in de oefenwedstrijd werd er helaas verloren. Tijd voor revanche op de oefenwedstrijd.

  Daar was in de eerste 10 minuten weinig van te zien. Altius kwam nauwelijks van eigen helft af en als dat al lukte, pakte de sterk keepende keeper van SDO de schoten, die nog te veel door het midden werden geplaatst. Verdedigend liep het prima, de tegenstander kreeg niet veel kansen, maar als dit wel gebeurde pakte de uitstekend keepende Thijs B de ballen. De eerste 10 minuten eindigden in een 0-0 stand. Altius mocht niet klagen.

  Na de pauze kwam er een heel ander Altius het veld op. De strijd werd nog een beetje opgeschroefd. De druk kwam meer naar voren te liggen en in dit kwart was het SDO dat niet van eigen helft afkwam. Altius kreeg veel kansen, maar rondde nog niet nauwkeurig af. De eeuwen oude voetbal wet trad in werking. De ploeg die veel kansen krijgt, maar niet scoort, krijgt uiteindelijk de goal tegen. Zo ook vandaag.
  Uit een snelle counter wist SDO de 0-1 te scoren. Jammerlijk, want Altius had de wedstrijd voetballend mooi omgedraaid.

  Maar Altius heeft dit seizoen al zo vaak bewezen mentaal ijzer sterk te zijn. De koppies gingen niet hangen, maar er werd nog maar een schepje bovenop gegooid. De inmiddels befaamde omdraaiing van een wedstrijd begon.

  Een prima pass van Ties kwam uit bij Romen. Romen rondde de bal keurig af voor de 1-1! De gelijke stand werd snel teruggebracht.
  Hierna was het aan Ties de beurt om te scoren op aangeven van Jesse H. Voetballend ging het er steeds beter uitzien en zo kwam Altius tot nog meer kansen. Inmiddels de stand na de goal van Ties dus al 2-1.

  De 3-1 was aan Thijs H, de veelvraat aan goals de laatste wedstrijden. Thijs onderschepte een uittrap van de keeper. Speelde de aanstormende verdediger slim uit en kreeg hierdoor ruimte voor het schot, het laatste wat een tegenstander aan Thijs moet geven. Een enorme kanonskogel vloog richting goal en was onhoudbaar. 3-1!

  Altius had het voetballend dus weer goed voor elkaar, maar het kan ook countervoetbal spelen. Na een afgeslagen corner van SDO zagen Romen en Thijs H een kans. Beiden sprintten in een enorm hoog tempo achter de bal aan en kwamen zo in een 2-tegen-1 situatie met de SDO verdediger. Romen won het duel en Thijs H kon doorlopen met de bal. Wederom werd de kans goed afgerond en stond Altius inmiddels met 4-1 voor!

  Ook de 5-1 was aan Romen en Thijs. Wederom in die volgorde. Romen gaf een goede pass op Thijs, waarna Thijs aanlegde voor zijn derde van de ochtend.

  Helaas kwam er nu een einde aan de doelpunten reeks van Altius. SDO wist een goal tegen te maken, een verdiende goal ook gezien hun harde werk. Echter kon deze goal Altius niet deren. De marge was al groot genoeg. De jongens waren echter niet tevreden en gingen nog maar eens in de aanval.

  Een bal aan de zijkant van het veld werd in gedribbeld door Romen. Hij stelde de pass uit, maar op precies het juiste moment speelde hij de bal, zuiver tussen meerdere tegenstanders door. De bal kwam precies uit bij Ties, welke niet nadacht, maar een gaatje in de verre hoek van de goal zag. Zonder aanname, in een keer geschoten, niet hard, niet hoog, maar keurig geplaatst belandde de bal dan ook in de verre hoek. Een prachtige pass, een prachtige goal! 6-2!

  Wederom een overwinning op SDO. Bovenal weer een leuke pot om te zien. Niet de beste wedstrijd van Altius. Voetballend gezien kwam de kwaliteit er niet helemaal uit, maar bij vlagen kon er weer genoten worden van prachtige acties, passes, goals, maar vandaag nog veel meer en misschien nog wel belangrijker de verdedigende acties! Het leek haast op een kampioenswedstrijd in de laatste minuut, 1-0 voor, een gelijk spel zou niet genoeg zijn dus gooit iedereen zich er maar voor. Geen speler liet zich onbetuigd, iedereen sprong voor elk schot dat een SDO’er loste.

  Een echt team bewijst zich in de mindere wedstrijden. Een team dat voetballend niet helemaal zijn dag heeft moet strijd leveren. EN HOE! Er werd geknokt voor iedere millimeter en op die manier kan je ook wedstrijden winnen. Mooi om te zien!

  Naast de uitstekende teamprestatie, lieten de individuele spelers ook allemaal weer hun kwaliteit zien.

  Jesse H die voetballend veel bracht. Mooie passes, een aantal goede schoten, maar ook uitstekend meeverdedigend. Een prima assist gegeven en dus weer een goede pot vandaag.

  Romen, met een aantal fantastische passes. Ook nog altijd de leuke acties, maar nu steeds op de plek waar het kan! Verdedigend ook zeer sterk vandaag! En uiteraard een goal en meerdere assists.

  Twan de bikkellaar achterin. Zo veel duels als Twan is aangegaan, hij moet wel bont en blauw zijn. Maar met deze strijd neemt hij de rest van het team mee! Ook een aantal mooie passes kwamen van Twan zijn schoen!

  Ties die vandaag weer liet zien goed te kunnen dribbelen, maar ook zeer goede passes gaf. Zijn laatste goal liet zien dat Ties steeds meer overzicht heeft en van te voren dus al weet wat hij moet doen!

  Thijs H weer belangrijk met veel goals, maar ook verdedigend liet hij zich zien. Veel duels en met de kracht die Thijs bezit wist hij dan ook veel duels te winnen. Mooi om te zien hoe Thijs ook steeds makkelijker in de ruimte gaat voetballen!

  Sergio wederom als leider van de verdediging. De rest van het team terugroepend als nodig, maar ook zelf de duels aangaand en winnend. Belangrijk in de opbouw, omdat hij steeds de vrije man was!
  Jesse E met de enorme inzet en drive. Weer veel duels winnend en steeds zijn verdedigende taak oppakkend. Ook aan de bal weer keurig. Bijna nooit bal verlies en altijd de goede oplossing zoekend!

  Het was met zoveel passie en strijd niet makkelijk een Man of the match te kiezen. Iedereen zou de titel verdienen, maar vandaag de keeper toch even ietsje meer. Thijs B, een hele week ziek, maar gelukkig op zaterdag weer fit genoeg om te spelen. Keepers kunnen het vaak alleen maar fout doen voor de buitenwacht, een blunder is vaak niet te herstellen door de rest. Echter Thijs was op geen enkele fout te betrappen! Sterker nog Thijs heeft het team op zeer veel momenten gered! Een miraculeuze redding met zijn voet, fantastische uittrappen en als keeper een aanstormende spits uitgekapt!

  Het hele team verdiend enorme complimenten voor de enorme strijd. Een voorbeeld voor velen! Na tegenslagen niet opgeven, maar juist extra hard werken!

  Op naar de volgende wedstrijd!