• Altius O9-1 - sc Buitenboys O9-2
  Het was weer zaterdag, 8.30 tijd om te voetballen. Wederom een tegenstander uit Almere. Er lijkt daar toch een groeimiddel in de grond te zitten, want er stond weer een tegenstander tegenover ons die gemiddeld een kop groter was. De jongens wisten wat ze te wachten stond en ook hoe ze hier tegen moesten voetballen. Hoe zou het vandaag gaan?

  Altius begon enorm sterk. Aan de bal zagen we fantastische acties en combinaties. Verdedigend stond het team steeds uitstekend! Helaas werd dit uitstekende spel niet beloond. Buitenboys wist de eerste goal te maken. Maar hierna wist Altius snel terug te scoren. Een goede uittrap van de wederom uitstekend keepende Thijs B, kwam bij Ties terecht. Ties schoot de bal eerst als een vuurpijl omhoog, maar bij het neerkomen van de bal tikte Ties de bal door naar Jesse H. Jesse H wist de bal goed achter de keeper te werken. 1-1!

  Altius bleef goed voetballen, maar de beloning bleef uit. Sterker nog, Buitenboys wist drie keer op een rij te scoren. Daar waar Altius toch echt beter speelde… Jammer, maar Altius liet zich niet zomaar opzij zetten! Door de tegenstander consequent vast te zetten, konden zij alleen via de lange bal op de grote sterke aanvallers aan voetballen toe komen. Regelmatig wist Altius de bal toch goed te onderscheppen. Uit zo’n situatie kwam de bal bij Jesse H. Deze haalde wederom de trekker over om de stand op 2-4 te zetten.

  Helaas viel hierna weer een goal voor Buitenboys. Toen kreeg Romen vanaf de aftrap de bal. Met een risicovolle actie wist Romen twee tegenstanders uit te spelen. Hierdoor lag er ruimte tussen de verdedigers van Buitenboys, maar ook achter de verdediging. Jesse H liep goed in deze ruimte en Romen gaf een perfecte pass! Jesse kon hierdoor een-op-een met de keeper komen en deze kans moet je hem als tegenstander zijnde nooit geven! 3-5.

  Toch wist Buitenboys weer tegen te scoren. Ook nu wist Altius het weer om te draaien. Sergio gaf een goede pass op Jesse H die wederom wist af te ronden! 4-6. Maar ook nu, het leek wel een golfbeweging, scoorde Buitenboys.

  Het slotakkoord was weer aan Altius en wederom in de persoon van Jesse H. Een goede onderschepping zorgde ervoor dat Jesse kon opstomen. Dit had de 5-7 tot gevolg.

  Een teleurstellende uitslag, maar een topprestatie wat betreft het spel! Als er punten gegeven konden worden voor de uitvoering zou dat een 10 betekenen voor Altius!! Tegen een fysiek veel sterkere ploeg won Altius bijna alle duels. De tegenstander werd gedwongen de lange bal te spelen door de goede positionering van de Altius spelers. Aan de bal lieten de jongens zien enorme stappen gemaakt te hebben in dit seizoen. Acties en passes wisselden elkaar af waardoor de tegenstander geen vat kreeg op de Altius spelers.

  Niet alleen als team, maar ook individueel hebben de Altius spelers enorme groei laten zien!

  Thijs B, vandaag weer uitstekend. Wanneer er een mogelijkheid was om de bal tegen te houden, deed hij dat ook! Wederom een belangrijke “voorassist” en fantastisch als start punt van de opbouw!

  Sergio als de leider van de verdediging! Veel coachend, goed rugdekking gevend en steeds sterker aan de bal! Vandaag ook weer veel duels winnend een aanwinst voor iedere verdediging!

  Twan de koning van de duels. Tegenstanders weten niet wat ze overkomt. De snelheidsduivel met tomeloze inzet. Gek worden ze ervan, bij iedere aanname Twan in je rug of al voor de aanname weg met de bal!

  Jesse E ook wel het krachtmens! Tegen tegenstanders die twee koppen groter waren en in de breedte ook het dubbele wist Jesse steeds duels te winnen. Hoe kan dat zou je zeggen? Rustig in de opbouw en een verschrikking voor de tegenstander.

  Ties de schakel tussen de aanval en verdediging. In de opbouw de rol als bliksemafleider door de tegenstander mee te lokken, maar zodra hij zelf de bal kreeg steeds de juiste keuze gemaakt. Ook tegen grote tegenstanders veel duels gewonnen!

  Romen de man van de fabelachtige acties en passes. Overzicht en slimme keuzes. De kunstenaar op het middenveld en in de aanval. De man van de steekpass! Onnavolgbaar voor zijn tegenstanders!

  Jesse H zijn momenten kiezend, goed instappend en een verschrikking voor de opbouw van de tegenstander. Slim gebruik makend van de ruimtes en wederom de scorende factor!