• Altius O9-1 - Olympia O9-1
  Maandagavond, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Een bekerwedstrijd tegen Olympia. Deze ploeg speelt in de hoofdklasse en wint daar vrijwel iedere wedstrijd. Altius wist dus wat het kon verwachten, een zware wedstrijd. Vorig jaar stonden beide ploegen ook al een keer tegenover elkaar. Destijds won Olympia ruim, maar was de mooiste goal er een van Altius-zijde. Hoe zal het er vandaag aan toe gaan?

  Helaas begon de wedstrijd binnen enkele seconden met een domper. Olympia nam de aftrap en de aanvoerder schoot de bal direct vanaf de aftrap over alles en iedereen heen, maar landde vroeg genoeg om in de goal te vallen. 0-1. Een klap voor Altius. Zo’n start hadden we nog niet meegemaakt.

  Toch heeft Altius in de periode daarna zeer goed gespeeld. Verdedigend liepen alle spelers voor elkaar de gaten dicht en werden er zeer veel duels uitgevochten. Toch wist Altius niet lekker over de middenlijn te komen. Hierdoor stond de ploeg lang onderdruk, maar viel er ook lang geen goal voor de tegenstander. Mede door de uitstekend keepende Thijs B!

  Toch werd er uiteindelijk gerust met een flinke achterstand. Toen het 0-7 stond wist Altius iets terug te doen. Thijs H die sterk druk zette veroverde de bal en kon door naar de goal. Zo’n kans moet je Thijs niet geven en hij rondde dan ook keurig af!
  Was dat het enige wapenfeit van Altius? Nee, in de fase voorafgaand aan de goal had Altius al wat prikjes uitgedeeld en nu werd het team dan eindelijk beloond voor de uitstekende inzet en het zeer behoorlijke, zo niet goede spel!

  Toch wist Olympia daarna weer twee keer te scoren. Maar daarna was er het moment van Twan. Twan die deze wedstrijd al zeer veel duels had gewonnen, tot frustratie van zijn directe tegenstander, won nu op kracht en inzet vier duels op een rij! Hierdoor kreeg hij een klein beetje ruimte en schoot de bal richting de goal. Het schot kwam van zo’n grote afstand dat niemand een goal verwachtte. Maar niets was minder waar! Twan schoot de bal met veel effect, waardoor de bal op het laatste moment nog net aan de, voor Altius, goede kant van de paal over de lijn rolde. 2-9.

  Ook daarna wist Altius te scoren. Door een zeer goed storende Jesse H, zoals hij de hele wedstrijd heeft gedaan, kwam de bal bij Thijs H terecht. Snoei hard schoot Thijs de bal richting de goal en ook deze keer belandde de bal achter de keeper. 3-9.

  Helaas wist Altius niet door te drukken en vielen er enkele goals op een rij voor Olympia. Bij de stand van 3-12 was het woord weer aan Altius. Een uitbal werd op fantastische wijze genomen door Romen. Tussen alle spelers voor de goal in dook daar als een duveltje, Ties op die met een duik a la Van Persie de bal in de goal kopte. 4-12.

  De eindstand zou 4-14 worden. Een grote uitslag, maar tegen een ploeg die een klasse hoger speelt en daarin alles wint, is dat een uitslag waar je trots op mag zijn. Zeker wat betreft het spel mogen de jongens zeer trots zijn. De ontwikkeling van het team is goed te zien. Samen druk zetten, samen verdedigen, samen naar voren en voor elkaar meters willen maken. Ook een aantal zeer mooi opgebouwde aanvallen. Zo aan het eind van de eerste seizoenshelft is dit een mooi moment om te kijken naar de progressie en voor iedere speler is dit zeer duidelijk te zien!

  Thijs B de keeper die vandaag echt zijn enorme ontwikkeling heeft laten zien. Ballen uit de hoeken, sterk uitkomend en niet bang om een keer tegen de benen van een tegenstander aan te springen om de bal van de voet te plukken. Uitstekend!

  Jesse E gooit keer op keer zeer veel energie in de wedstrijd, zo ook vandaag. Veel duels won hij en alleen al door steeds mee te rennen wist hij de tegenstander zeer goed op te houden. Tegenstanders worden er gek van!

  Twan die geen enkel duel schuwt, maar ook voetballend steeds meer lef toont. De actie die hij inzette bij zijn goal laat zien dat hij de bal ook aan een touwtje kan hebben. Het touwtje tussen de bal en de tegenstander knipt Twan graag door en dat doet hij dan ook vaak.

  Ties als dribbelaar op het middenveld. Een aantal prima steekpasses, welke we in de loop van het seizoen steeds vaker van de voet van Ties hebben zien vertrekken. Links of rechts maakt niet meer uit. Vandaag ook weer uitstekend in de duels!

  Thijs H de man van het schot. Maar, ook de man die zijn duels goed kan winnen. Altijd aanwezig als er een kans op een goal is. Zo ook vandaag door goed druk te zetten en goed aan te sluiten twee goals!

  Romen de man met de fantastische kap beweging, maar ook een steeds betere trap! De pass en trap van Romen hebben mede gezorgd voor een fantastische goal, via het hoofd van Ties. Ook als verdediger pakte Romen het uitstekend aan!

  Jesse H als de werker in de spits. Energie voor tien vandaag. Longen van een paard. Jesse heeft de volledige wedstrijd druk gezet op de verdediging van de tegenstander. De opbouw die Olympia wilde, kon vrijwel geen enkele keer zonder problemen uitgevoerd worden door het sterke druk zetten van Jesse!