• Altius O9-1 - BVV'31 O9-1
  Een ijskoude en mistige ochtend was het decor voor de wedstrijd tussen Altius en BVV. Een hobbel veld, hard en zacht tegelijk. Maar niets deert de beide teams, niets is er mooier dan voetbal en dat kan altijd!

  Na een warming up, waarbij het warm worden echt belangrijk was begon de wedstrijd, wat een zeer sportieve wedstrijd zou worden. Ook een wedstrijd met twee gezichten.

  Altius begon ijzersterk aan de wedstrijd. Zo sterk dat Thijs B in het begin zichzelf warm moest zien te houden. Echter het ijzersterke begin werd lange tijd niet beloond met een goal. Altius had genoeg kansen om in de eerste 5 minuten uit te lopen naar een voorsprong van meer dan vijf goals. Dat gebeurde niet. Pas na die 5 minuten scoorde Altius de eerste goal. En wat voor een!! Een uitstekende pass van Romen kwam bij Jesse H terecht. Een moeilijke hoek en weinig tijd. Hoe Jesse dit oploste? Op een Messi achtige manier. Een subtiele voetbeweging zorgde ervoor dat er een prachtig stiftje van de voet van Jesse vertrok over de keeper in de touwen. Een goal waar menig spits alleen maar van kan dromen! 1-0!

  De tweede goal liet niet lang op zich wachten. Een actie waarin Sergio meerdere tegenstanders goed van zich af wist te houden resulteerde in wat extra ruimte. Sergio passte vervolgens de bal uitstekend door op Jesse H. Jesse draaide zich om en schoot de bal hard en zuiver in de goal! 2-0. Een echte teamprestatie, met mooi spel en hard werk!

  Ook de 3-0 was voor Jesse H. Romen begon de aanval met een goede actie. Hij speelde de bal op Ties. Ties gaf een wereldpass in de diepte op Jesse H. Jesse vond blijkbaar dat hij nog niet genoeg had laten zien dat hij kon stiften. Ook nu met een snelle voetbeweging een stiftje over de snel uitkomende keeper. 3-0! 1x zo’n stiftje kan geluk zijn, maar bij 2x is het zeker kwaliteit!

  De vierde goal kwam uit een fantastische actie van Romen. Slalommend kwam hij door de verdediging en gaf wederom een prima pass op Jesse H. Na drie goals was de honger naar goals nog altijd niet gestild. Jesse scoorde ook deze goal keurig. 4-0!

  De vijfde goal schrijven we op de naam van Thijs H. Een corner, hard en strak genomen, tussen de verdediging en de keeper in. Niet te verdedigen! De speler van BVV raakte ongelukkig de bal en vloog achter zijn eigen keeper. Toch schrijven we hem toe aan Thijs, zo’n mooie corner verdiend dat nu eenmaal!

  Altius speelde sterk, maar BVV is wel een prima ploeg. Dat lieten zij in de eerste helft al regelmatig zien, maar waren ongelukkig in de afronding, maar na de 5-0 werden zij wat zuiverder. Hieruit scoorden zij ook de 5-1. Vervolgens wist Thijs H met een kiezelhard schot de 6-1 te maken. Tegenstanders blijven zich verbazen over de kracht van het schot van Thijs!

  De start van het derde kwart. Het tweede gezicht van de wedstrijd. Een Altius dat we niet terug kenden. Posities werden niet bezet. De duels werden opeens verloren. Ruimte tussen de aanval en de verdediging van een goede 20 meter (bijna het halve veld!). Verschrikkelijk zonde van de fantastische eerste helft. Altius kreeg in deze zwakke fase drie goals tegen. 6-4.

  Gelukkig was daar het 3e rust signaal. De jongens reageerden goed op de vraag of ze het te makkelijk vonden. Onderschatting van de tegenstander en overschatting van het eigen team. Een grote valkuil. Iets om van te leren. Het had helemaal mis kunnen gaan.

  Het antwoord van Altius was goed. Er werden weer duels gewonnen, maar het niveau van de eerste helft werd niet meer gehaald. Wel kwam er een fabelachtige actie van Romen. Vele spelers van de tegenstander liet hij zijn hielen zien. Onnavolgbare bewegingen en de tegenstander in de war brengend door het coachen van zijn mede spelers en vervolgens een andere keuze makend. In zo’n actie is het gevaar dat je het overzicht verliest. Romen niet. Romen speelde de bal goed naar voren voor de mee opgekomen Twan. Twan schoot de bal direct hard, laag en zuiver in de verre hoek van de goal. 7-4!

  De 8-4 was ook weer van fabelachtige klasse. Twan won sterk een duel op het middenveld. De bal kwam uit de lucht terecht bij Thijs H. Thijs liet de bal niet stuiteren, maar nam de bal in een keer uit de lucht op zijn pantoffel. Zo’n bal moet je perfect raken en Thijs deed dat ook! De bal daalde exact op het goede moment en vloog onder de lat, maar over de keeper de goal in! 8-4.

  De 9-4 was ook voor Thijs H. Een goede diepte pass van Sergio zorgde ervoor dat Thijs alle ruimte kreeg. Thijs moet je zo’n kans als tegenstander zijnde niet geven. Wederom hard afgerond!

  Helaas viel in de laatste minuten het niveau wat terug en werd de einduitslag 9-6.
  Jammer dat het uitstekende spel werd afgewisseld met een fase waarin we het team niet kennen.

  Alle toeschouwers hebben kunnen genieten van het spel in de eerste helft en van de fantastische goals, maar ook de spelers zelf.

  Thijs B keepte alweer een fantastische wedstrijd. Veel ballen tegengehouden, maar ook wederom sterk in de opbouw. Thijs is niet alleen de keeper, maar ook de 7e speler in het veld.

  Sergio wederom sterk in de duels en hield zijn verdediging sterk bij elkaar. Coachend vermogen en positionering is zijn grootste kwaliteit. Maar ook in de duels en aan de bal heeft Sergio een enorme groei door gemaakt.

  Jesse E de Speedy Gonzalez van het team. Keer op keer kwam hij weer voorbij vliegen. In de DC-comics is er een karakter genaamd Flash. Jesse benaderd hem in snelheid! Ook aan de bal is hij enorm rustig en maakt steeds de juiste keuze!

  Twan wederom als het krachtmens van het team. Twan ontwikkelt zich aan de bal ook razend snel. Van weg-is-weg voetbal, naar de opbouw, zorgvuldige passes en controle over de bal. Een sterke ontwikkeling!

  Ties was wederom zeer sterk aan de bal. In het begin nog even zoekend, maar daarna weer de belangrijke, maar ook zeer moeilijke rol op het middenveld. Sterk in de duels en weer overal op het veld te vinden.

  Romen met de fabelachtige acties en passes. De spelers van de tegenstander kunnen de bewegingen niet volgen, weten niet wat ze er tegen moeten doen en op het moment dat ze een idee hebben speelt Romen goed de bal af! Top!

  Jesse H wederom ijzersterk in de afronding, maar ook in de duels en het druk zetten. Enorm vervelend voor de tegenstander. Een kans is negen van de tien keer een goal en als spits is dat enorm belangrijk!

  Thijs H erg sterk in de duels, goed mee verdedigend en een aantal sterke goals. Met name de 8-4 zal niet snel vergeten worden! Met een schot als dat van Thijs kan je altijd een goal maken.