• Altius O9-1 - AS'80 O9-1
  Het was weer een vroege ochtend. Aantreden om 8.30 uur. Vooraf was bekend dat er een lastige wedstrijd stond te wachten. AS’80 had tot nu toe alles gewonnen, met veel doelpunten voor en weinig tegen. Daar waar Altius het tot nu toe moeilijk heeft. Hoe zou het vandaag verlopen.
  De wedstrijd begon redelijk gelijk. Veel duels, goede aanvallen en een mooie pot om naar te kijken. Toch was vanaf het begin wel duidelijk dat AS’80 een stukje sterker was. Dit zorgde er ook voor dat AS’80 met 0-2 voor kwam. Maar toen was het de beurt aan Altius. Met veel passie en strijd wist Altius ook kansen af te dwingen. Zo ook bij de 1-2. Een uitstekende pass van Romen op Jesse H zorgde ervoor dat Jesse alleen op de keeper af kon. Waar Jesse in de afgelopen wedstrijden het vizier niet scherp had, was dat vandaag wel anders! Deze bal werd keurig afgerond door Jesse.
  Helaas kwam er toen wat klad in het spel van Altius. Vier goals op een rij voor AS’80 zorgden voor een vervelende 1-6 stand. Dat was de stand waar er mee gerust werd. Toch verdienden de jongens een groot compliment, veel strijd en passie, maar hier en daar ook goed voetbal en dat tegen een sterke tegenstander.
  Na rust schoot Altius uit de startblokken. Een uitbal werd snel opgepakt door Jesse H en in gedribbeld. De verdediging van AS’80 stond hierdoor niet goed en Jesse had alle ruimte om uit te halen. En hoe hij dat deed! Kiezelhard schoot Jesse de bal langs de keeper in de goal. 2-6!
  Helaas kwam snel hierna de 2-7 op het bord. Maar Altius liet de koppies niet hangen, maar bleef strijden. Dat resulteerde snel weer in een goal van Altius. Een corner werd op een speciale wijze genomen. Romen stond klaar met de bal, genoeg spelers voor de goal, maar Twan halverwege het veld. Twan bleef roepen naar Romen en kreeg ook de bal. Twan dacht niet na en haalde vernietigend uit, onhoudbaar voor verdedigers en de keeper. 3-7.
  Helaas volgde toen een tweede fase waarin Altius minder scherp was. Zes doelpunten op rij tegen. Weer een vervelend gevoel na een zeer goede fase van Altius. De stand was 3-13.
  Daarna was het weer aan Altius. Goed druk zetten zorgde ervoor dat Jesse H de bal weer kreeg en wederom rondde hij goed af voor zijn derde goal! Een echte hattrick!
  Daarna ging Altius door. Een uitbal werd door Romen ingespeeld op Jesse E, deze speelde de bal terug naar Romen om vervolgens weer terug gespeeld te worden naar Jesse. Daarna volgde een fantastische diepte bal van Jesse op alweer Romen! Romen stond door deze fantastische combinatie, een twee-drietje zullen we het maar noemen, helemaal vrij en rondde op fabelachtige wijze vanaf een moeilijke positie af! 5-13, de mooiste aanval van de wedstrijd!
  Helaas kwamen er hierna nog drie goals van AS’80 wat zorgde voor een eindstand van 5-16.
  Weer een nederlaag, maar ook weer een nederlaag waarbij de jongens complimenten verdienen! Om het tegen een tegenstander als AS’80 zo lang goed te doen en ook niet op te geven na meerdere tegenslagen is knap! De hele wedstrijd hebben we passie, strijd en goed voetbal kunnen zien. Helaas in sommige fases ietsje minder scherp en juist in die fases kon AS’80 uitlopen. Dat is een leerpunt voor het team. Maar alle 8 spelers verdienen een compliment voor het goede spel!