• Altius 09-1 Sporting Almere 09-2
  Weer een zaterdag, weer een dag om te voetballen. Deze keer mocht de O9-1 van Altius aantreden tegen de O9-2 van Sporting Almere.

  Voor Altius was het vandaag kans om zich te revancheren op het ongelukkige verlies van de vorige week, waar wel goed gevoetbald werd, maar niet gewonnen werd.

  Vanaf het begin stond Altius goed, werd er veel druk gezet en goed samengespeeld. Dit zorgde voor mooie aanvallen en veel onderscheppingen. Een zo’n onderschepping resulteerde in de eerste goal van Altius. Romen die goed stond op te letten onderschepte de bal en kon in zijn eentje richting de goal en liet deze kans niet onbenut. 1-0.

  Na de 1-0 bleef Altius doorzetten en na een goede pass van Romen in de loop bij Jesse H, was het voor Jesse een koud kunstje om de bal achter de keeper te werken. 2-0. De 3-0 en de 4-0 waren in dezelfde volgorde kopieën van de 1-0 en 2-0. De 3-0 uit een onderschepping van Romen en de 4-0 via een pass van Romen naar Jesse H.

  Na een goede uitbraak van Sporting Almere wisten zij iets terug te doen waardoor de stand op 4-1 kwam.

  Vervolgens was het weer de beurt aan Altius. Een goede onderschepping van Thijs H zorgde voor een vrije doortocht richting de goal en Thijs rondde rustig af. 5-1. Ook de 6-1 schrijven we op bij Thijs. Een uitbal dribbelde Thijs snel in en schoot de bal richting de goal. Een verdediger van Sporting raakte de bal en deze vloog de goal in.

  De 7-1 kwam na een goede pass van Ties. Ties speelde de bal richting Jesse H, die vandaag het vizier erg scherp had. Ook de 8-1 kwam voort uit een goede pass van Ties op Jesse H. Een ijzersterk duo!

  De 9-1 kwam weer op naam van Thijs H. Een uitbal die hij snel in dribbelde zorgde voor veel ruimte en Thijs kreeg dan ook alle kans om de bal in de goal te werken.

  Helaas na een van de weinige momenten van minder scherpte wist Sporting de 9-2 te maken.
  Toch ging Altius weer door. Een goede pass van Sergio op Ties zorgde voor een duel tussen Ties en de verdedigers van Sporting. Ties won dit duel en kon de 10-2 maken.
  Hierna zette Twan sterk door in meerdere duels op rij. Uit de kluts kwam de bal bij Ties en wederom rondde Ties uiterst beheerst af. 11-2.

  In de tweede helft kwam Altius weer goed voor de dag. Na een goed duel van Thijs B kwam de bal bij Ties. Ties speelde de bal door op Jesse H en deze rondde wederom keihard af. 12-2.

  De 13-2 is de goal waar het team zeer trots op mag zijn. Een voorbeeld aanval, een aanval uit het boekje, noem alle clichés maar op. De opbouw van achteruit werd verzorgd door Jesse E met een pass naar Romen. Romen speelde de bal langs de lijn naar Sergio. Sergio opende de bal naar de andere kant van het veld waar Jesse H helemaal vrij stond. Jesse rondde de bal weer keurig af.

  De 14-2, 15-2, 16-2 en 17-2 staan allemaal op de naam van Jesse H. de 14-2 na een snelle onderschepping en opstomen van Jesse. De 15-2 na een goede diepte pass van Romen op Jesse. En de 16-2 en 17-2 vlug na elkaar nadat Jesse de eerste pass na de aftrap onderschepte om vervolgens goed af te ronden. Nogmaals het vizier van Jesse was vandaag enorm scherp!

  De 18-2 kwam uit een goede pass van Ties op Twan. Twan won weer enkele duels en rondde daarna snoeihard af.
  De 19-2 was een goede goal van Sergio, die bijna niet strakker in het hoekje kon zitten. Keurig!!

  Het slotakkoord en de ere treffer was voor Sporting. 19-3. Een grote uitslag. Laten we daar niet te lang naar kijken, maar vooral stilstaan bij het goede spel. Samen als een team werd er vandaag gestreden. Doordat iedereen goed zijn positie hield, kon er simpel gevoetbald worden. Dat is iets om mee te nemen, om mee door te gaan en in alle komende wedstrijden te laten zien.

  Iedere speler mag trots zijn! Iedereen voerde zijn taak goed uit. Veel duels werden er gewonnen en niemand verzaakte.