• Alle begin is (weer) moeilijk!!

  En toen waren we al weer begonnen aan het nieuwe seizoen! Na een veel te lange periode zonder voetbal mochten onze dames (want dat zijn het toch al bijna!) vandaag beginnen aan het nieuwe seizoen in de MO19-1.

  Na een drukke transferperiode kon de balans worden opgemaakt. Liefst 4 nieuwelingen zijn onze gelederen komen versterken tegenover 2 vertrekkers (Emma en Celine)

  Van deze 4 hoefde maar voor twee dames een overschrijving worden geregeld want zij kwamen over van de buren van ’t Gooi: een oude bekende keert terug op het oude nest; Nikki Bos en een hele nieuwe speelster in de vorm van Yrsa Vermeulen. Ik hoop in de loop van het seizoen ze iets beter aan u voor te stellen met een nieuwe “pen” maar volgens mij is dat item gesneuveld op de vernieuwde website….

  Naast deze twee kwamen nog over van de JO17-5; Maaike Pos en Ashley Veerman hebben uiteindelijk toch gekozen voor het damesvoetbal.

  Met al deze wijzigingen binnen het team was het afwachten hoe het zou gaan op het veld in de eerste bekerwedstrijd tegen ’t Gooi MO19-2.

  Vooraf was al roken dat Pauline en Féline als keepster een helft zouden gaan spelen, met als de achterhoede Raffaella, Jasmijn, Maxime en Cheyenne. Tot zover was het allemaal redelijk vertrouwd.

  Het middenveld was al iets meer puzzelen maar met Nikki (centraal) en Keetje op rechts en Maaike als linkshalf stond hier al een iets ander samenstelling dan vertrouwd. Voorin als altijd Luna op recht en Féline op links met deze keer Annelotte als spits.

  Yrsa begon als wissel maar zou na een kwartier haar zeer verdienstelijke debuut maken als linkshalf.

  Omdat Charlotte nog op vakantie was, Meike een feestje had en Ashley een lichte blessure had, hadden we dus maar de beschikking over 12 speelsters waarvan er ook nog eens een aantal niet hadden getraind.

  En dat was te merken want we speelden tegen een team dat gewoon iets fitter was (en meer wissels tot hun beschikking had) En om heel eerlijk te zijn; ze waren gewoon een stukje beter dan wij op dit moment.

  De eerste helft konden we nog een tijdje standhouden maar er was maar een ploeg echt aan het voetballen en dat waren helaas niet onze dames. Er werd heus wel hard gewerkt, maar het was het allemaal nog net niet. We kunnen veel beter en zullen dit dan ook nog zeker gaan laten zien dit seizoen.

  Langzaam liep ’t Gooi uit naar een 3-0 ruststand, en dat was dan ook meer dan verdiend.
  De tweede helft verliep volgens het zelfde stramien waarbij moet worden gezegd dat Nikki en Luna regelmatig lieten zien goed op recht te kunnen samenspelen. Toch ook wel mooi combinaties gezien.

  Maar over het hele wedstrijd genomen was ’t Gooi beter en de 6-1 overwinning was dan ook verdiend!!
  Nog wel vermeldenswaardig is de mooie goal van onze rechtsachter Maxime, die de bal met een mooie boog over de keepster van de tegenpartij schoot en hiermee is zij dus de voorlopige topscorer van de MO19-1!

  Als “woman of the Match” is deze week verkozen Pauline vanwege haar goede keeperswerk in de eerste helft en goed spel in de tweede helft als laatste man/mid mid.

  Volgende week spelen we de tweede beker-(oefen) wedstrijd, thuis tegen Maarssen MO19-2 om 12.30 thuis bij Altius.